Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα των Βορειοηπειρωτών της Χαλκιδικής

vhpeirwtes1

Τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος με τίτλο: «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική - γεφυρώνοντας δύο πατρίδες».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Χαλκιδικής, τα μέλη της οποίας εδώ και 8 χρόνια συγκέντρωσαν και κατέγραψαν σε ένα ένα λεύκωμα-αφιέρωμα ιστορίες και μαρτυρίες των προγόνων τους, που από χωριά της Βορείου Ηπείρου εγκαταστάθηκαν στη Χαλκιδική τον προηγούμενο αιώνα.
Το βιβλίο-λεύκωμα διανεμήθηκε δωρεάν, ωστόσο τα έσοδα από εθελοντική προσφορά δόθηκαν εξ ημισείας στο Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

vhpeirwtes2

«Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα, φόρος τιμής αλλά και ελάχιστο δείγμα βαθιάς ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς που ξεριζωμένοι από τον τόπο τους εγκαταστάθηκαν στην νέα τους πατρίδα, τη Χαλκιδική, και στάθηκαν στα πόδια τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα στα παιδιά μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές, για να μάθουν τις ρίζες τους, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των προγόνων τους, καθώς και το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν αυτοί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της νέας τους πατρίδας. Σαν Συντονιστική Επιτροπή, αισθανόμαστε την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο ανταποκρίθηκαν ή συμμετείχαν στην έκδοση αυτού του αφιερώματος».

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020