sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Την Αττική Γη προβάλει η Περιφέρεια Αττικής στη PHILOXENIA 2016

perif at philoxenia

Σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της Έκθεσης

 

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 13, stand 49, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας και φέτος την μοναδικότητα της Αττικής γης.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων το κοινό και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

- Σάββατο 19.11, ώρα 11.00, Press Event - Κάλεσμα δημοσιογράφων και εκπροσώπων ΜΜΕ για την παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της Αττικής και των πολλαπλών δυνατοτήτων της.

- Σάββατο 19.11, ώρα 12.00 - Wine Testing - Εκδήλωση οινογνωσίας με προϊόντα της Αττικής γης. Παρουσίαση από την κα Κεφαλοπούλου Ελένη, δημοσιογράφο οίνου.

- Σάββατο 19.11, ώρα 17.00 - Εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, υπό τη φροντίδα του chef Φάνη Ιωάννου.

- Κυριακή 20.11, ώρα 12.00 - Εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, υπό τη φροντίδα του chef κου Φάνη Ιωάννου.

Φιλοδοξία μας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, να εδραιωθεί ως μητροπολιτικός προορισμός που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Αναλυτικότερα, στόχος της Περιφέρειας Αττικής, είναι να αναδείξει τα πολλά και άγνωστα πρόσωπα του προορισμού «Αττική», ενός προορισμού με παγκόσμια ακτινοβολία. Η Αττική προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές, για κάθε εποχή του χρόνου (short breaks).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στους επισκέπτες της για τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό, για επαγγελματικά ταξίδια και συνεδριακό τουρισμό, για γαστρονομία και οινοτουρισμό, για θαλάσσιο και αθλητικό τουρισμό, για περιηγήσεις στα κοντινά νησιά (island hopping) κλπ.

Η Περιφέρεια Αττικής, υλοποιεί το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής για τα έτη 2016-2020 και προβάλλει για πρώτη φορά με συγκροτημένο επιστημονικό τρόπο την ταυτότητα του προορισμού, δίνει φέτος ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της, “τα κρυμμένα διαμάντια της”, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, φιλοξενώντας στο περίπτερο της ως συνεκθέτες, τους νησιωτικούς Δήμους της Αίγινας, του Αγκιστρίου, του Πόρου και της Ύδρας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί B2B (business to business) συναντήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού (hosted buyers) και δημοσιογράφους, για την παρουσίαση με εξειδικευμένο τρόπο του ποικιλόμορφου τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους επισκέπτες της έκθεσης σε εκδήλωση γευσιγνωσίας βασισμένη στα τοπικά και παραδοσιακά της προϊόντα (μεταξύ των οποίων και προϊόντα Π.Ο.Π.) καθώς και σε παρουσίαση των ποικιλιών των κρασιών της Αττικής γης από εμπειρογνώμονα του οινοτουρισμού, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 1200.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής (κοινό και εξειδικευμένοι τουριστικοί επαγγελματίες) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικά videos που αναδεικνύουν τους σημαντικότερους λόγους που η Αττική αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ολιγοήμερων διακοπών (short break destination) για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για τον προορισμό της Αττικής.

 

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr