xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σταθάκης: Δεν αναιρείται η απόρριψη της αίτησης θεραπείας της Ελληνικός Χρυσός

stathakis

Διευκρινήσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος

 

Διευκρινίσεις για την Υπουργική Απόφαση της 11ης Νοεμβρίου (δείτε αναλυτικά εδώ) για το έργο εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική έδωσε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι στις 6 Μαΐου το Υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών και ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών».
«Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11/11/2016», τόνισε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου (2/11/2016), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρεία, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος "Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος" που αφορά τη "Μονάδα Μαντέμ Λάκκου".
Είναι αυτονόητη η επιμονή του Υπουργείου στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους», κατέληξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2