xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ο Πρόεδρος της "Πλεύσης" επεδίωξε σύγκρουση με τον ΟΠΑ και τον Δήμο

kleisto theatro moud

- Αφορμή η παραχώρηση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ν. Μουδανιών


Αντιπαράθεση μεταξύ της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών "Πλεύση" και του Δήμου Ν. Προποντίδας προκάλεσε το θέμα της παραχώρησης του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ν. Μουδανιών για εκδήλωση της "Πλεύσης", με τον Σύλλογο να κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» από το Δήμο και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑ) του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι ακύρωσε δύο φορές εκδηλώσεις που προγραμμάτιζε η "Πλεύση" στο χώρο. Από την πλευρά του ο Δήμος Ν. Προποντίδας κάνει λόγο προσπάθεια σύγκρουσης με το Δήμο και τον ΟΠΑ, από πλευράς Προέδρου του Συλλόγου.
Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πλεύσης, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ακύρωση από τον ΟΠΑ, για δεύτερη φορά, της εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών για τον Αριστοτέλη. «Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια συνιστά προσβολή προς τους εκπαιδευτικούς – μέλη του Συλλόγου μας, καθώς του αποστερείτε το δικαίωμα συμμετοχής σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο επιστήμονα – φιλόσοφο όλων των εποχών Αριστοτέλη, με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα», αναφέρει το Δ.Σ. της Πλεύσης και καταλήγει τονίζοντας: «Αναρωτιόμαστε πραγματικά για ποιο λόγο ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας, αντί να συνδράμει, ως όφειλε, στο έργο του Συλλόγου μας, καταφεύγει σε τέτοιου είδους ενέργειες;».

Η απάντηση του Δήμου

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδος ποτέ δεν αρνήθηκε την παραχώρηση χώρων σε συλλόγους ή άλλους πολιτιστικούς φορείς, καθώς και σε μεμονωμένα άτομα για την διενέργεια πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, το αντίθετο μάλιστα, ο ΟΠΑ επιδιώκει την συνεργασία και την συστράτευση όλων στον κοινό αγώνα με στόχο την ανάδειξη και την υπηρεσία του Πολιτισμού», επισημαίνεται στην κοινή απάντηση του Δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά και του Προέδρου του ΟΠΑ, Μανώλη Μπέη.
«Ο ΟΠΑ είχε προγραμματίσει ήδη πριν το καλοκαίρι του 2016 εκδήλωση για τις 26 Νοεμβρίου 2016 με αντικείμενο τα 2400 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, στην οποία περιγράφονται οι συναντήσεις που μεσολάβησαν: «Ο Πρόεδρος του συλλόγου "Πλεύση" ήρθε στα γραφεία του Οργανισμού αιτούμενος παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Νέων Μουδανιών για την διενέργεια ανάλογης εκδήλωσης.
Υποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημά του και του προτείναμε την διενέργεια κοινής διημερίδος, με συνεργασία ΟΠΑ και "Πλεύση", με προφανή τα οφέλη για την μεγαλύτερη επιτυχία μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης, όμως ο κ. Ιατρούδης, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευσή μου αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως "θα αντιδράσουν τα μέλη του Δ.Σ. της Πλεύση" χωρίς να κατονομάζει ποιοι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που θα αρνούνταν μια τέτοια προσπάθεια.
Στη συνέχεια, πρότεινα στον κ. Ιατρούδη να επιλέξει όποια ημερομηνία του Δεκεμβρίου επιθυμεί (αρκεί βέβαια το Πνευματικό Κέντρο να είναι ελεύθερο εκδηλώσεων). Και αυτό ο κ. Ιατρούδης το αρνήθηκε ισχυριζόμενος πως δεν θα έχει επιτυχία η εκδήλωση (προφανώς διότι θα έχει προηγηθεί ανάλογη εκδήλωση του Δήμου).
Ο ΟΠΑ υπηρετεί την τοπική κοινωνία και τον Πολιτισμό, ο ΟΠΑ δεν παρακάμπτει από τις βασικές του αρχές επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη συνεργασία με όλους.
Αναζητήθηκε λοιπόν νέα ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο και με εισήγηση του Προέδρου της "Πλεύσης" καταλληλότερη θεωρήθηκε η Τετάρτη 16 Νοεμβρίου (10 ημέρες πριν την ανάλογη εκδήλωση του ΟΠΑ). Έτσι λοιπόν το Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών παραχωρήθηκε στην "Πλεύση" για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.
Όλα τα παραπάνω, διαδραματίζονται ενώπιον δύο επιπλέον προσώπων – εργαζομένων στον Οργανισμό.
Δύο μέρες μετά, ο κ. Ιατρούδης επανήλθε ζητώντας από τους υπαλλήλους του Οργανισμού νέα ημερομηνία. Του έκανα γνωστό πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει, η Πλεύση είχε ήδη στην διάθεση της την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016».
Όσον αφορά την ανακοίνωση του Δ.Σ. της "Πλεύσης", οι κ.κ. Καρράς και Μπέης, τονίζουν: «Πού είναι οι δύο ακυρώσεις της εκδήλωσης της "Πλεύσης", και τελικά ποιος είναι εκείνος που δεν σέβεται και προσβάλει τους εκπαιδευτικούς.
Οι φίλοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πως α) ο κ. Ιατρούδης αρνήθηκε κοινή διημερίδα, β) ο κ. Ιατρούδης αρνήθηκε κάθε ημερομηνία μέσα στον Δεκέμβριο, γ) όταν αρνείσαι την κοινή προσπάθεια διερωτώμαι κατά πόσον είναι ηθικό να απαιτείς ανάλογη εκδήλωση στον ίδιο χώρο λίγες μέρες πριν και ποιους σκοπούς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί, δ) το Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών παραχωρήθηκε στην Πλεύση την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016».
Τέλος, η ανακοίνωση του Δημάρχου Ν. Προποντίδας και του Προέδρου του ΟΠΑ καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, μετά λύπης δε συμπεραίνω πως ο κ. Ιατρούδης χρησιμοποίησε ως πρόφαση την προσπάθεια διενέργειας εκδήλωσης, και μέσω αυτής επεδίωξε απλά την σύγκρουση με τον Οργανισμό και τον Δήμο. Τα αίτια τα γνωρίζει μόνον ο ίδιος».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2