xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

kep eisodos

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

 

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ για το επίδομα που ανέρχεται έως 600 ευρώ για την ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών, εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση έως και 600 ευρώ δικαιούνται όσες οικογένειες ζουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους για το 2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής έχουν οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών από όλες τις περιοχές του Δήμου Ν. Προποντίδας, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε:

- 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ετησίως και
- 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ 3.000 ευρώ και 4.700 ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ με την υποβολή των παρακάτω απαιτούμενων δικαιολογητικών:

- Αίτηση του δικαιούχου, στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.
- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN.
- Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
- Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015,
- Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη).

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2