Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιτζικώστα, Πατουλίδου και ΤΑΡ βράβευσε η Πυροσβεστική

Cx4FM00WIAAv uU

Για τη στήριξη που παρείχαν

 

Στη βράβευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και της εταιρίας Trans Adriatic Pipeline, που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι, σε ειδική εκδήλωση, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας.
Τη βράβευση πραγματοποίησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Γ. Πουλτίδης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της χορηγίας συντήρησης του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής, από την εταιρία ΤΑΡ, μέσω της δωρεάς εξειδικευμένων ειδών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία του συνόλου των αξιοποιήσιμων πυροσβεστικών οχημάτων.
Οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα και την κ. Πατουλίδου για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα της Πυροσβεστικής για ενίσχυση του έργου και του εξοπλισμού της, αλλά και την εταιρία ΤΑΡ για τη δωρεά 59.000 ευρώ προκειμένου να συντηρηθούν και να επαναλειτουργήσουν οχήματα της υπηρεσίας. Επίσης, ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για την έγκριση ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος σε οχήματα και εξοπλισμό, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), με κονδύλια ύψους 2,7 εκ. ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε για την τιμητική βράβευση την Πυροσβεστική και εξήρε το έργο των πυροσβεστών, τονίζοντας ότι δίνουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, με επαγγελματισμό και φιλότιμο, προστατεύοντας το περιβάλλον, το φυσικό πλούτο, την περιουσία, αλλά ακόμα και την ίδια τη ζωή των συνανθρώπων μας. «Γνωρίζω καλά, ότι όλο αυτό το υπεράνθρωπο έργο, το πραγματοποιείτε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς καλείστε να ξεπεράσετε μια σειρά από προβλήματα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, με τις περικοπές που έχετε υποστεί, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, με τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα που είναι απαραίτητα για να μπορείτε να εκπληρώσετε την αποστολή σας. Όμως παρά τα προβλήματα, παρά τα κενά, παρά τις ελλείψεις, καταφέρνετε να φέρνετε εις πέρας το δύσκολο και σημαντικό έργο σας. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η άρτια κατάρτισή σας και φυσικά το ψυχικό σθένος και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διαθέτετε, ήταν καταλυτικά στο να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο και να λειτουργήσετε υποδειγματικά όλα αυτά τα χρόνια, που συνεργαζόμαστε στενά. Δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη και δεν έγιναν λάθη. Και γι’ αυτό, σας αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια, όπως και ένα τεράστιο ευχαριστώ, που θέλω σήμερα να σας μεταφέρω εκφράζοντας όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πραγματικό βραβείο ανήκει στον Έλληνα πυροσβέστη. Εμείς κάνουμε απλά το καθήκον μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στους πυροσβέστες.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι το επιστέγασμα μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας και υπογράμμισε τη μεγάλη προσφορά του αγωγού ΤΑΡ στην Κεντρική Μακεδονία και γενικότερα στη χώρα. «Το έργο κοινωνικής ευθύνης του TAP, αποτελεί μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική ωφέλεια για τον τόπο μας, παράλληλα βεβαίως, με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στην Βόρεια Ελλάδα και ταυτόχρονα ένα από τα δέκα μεγαλύτερα που κατασκευάζονται στον κόσμο. Ένα έργο που βάζει την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στη σημαντική ενίσχυση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία μέσω του νέου ΕΣΠΑ, καθώς ήδη έχει υπογράψει τη σχετική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτήσει στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 την προμήθεια της Πυροσβεστικής με:
-11 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα χωρητικότητας 500 λίτρων νερού.
-4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 2.500 λίτρων νερού και 300 λίτρων αφρού.
-4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4.000 λίτρων νερού.
-138 ατομικούς πυροσβεστήρες για χρήση από τα πεζοπόρα τμήματα δασοπυρόσβεσης.
-61 αντιπυρικές στολές προσέγγισης.
-170 ατομικές προσωπίδες με φίλτρα για την προστασία της αναπνοής από αιωρούμενα σωματίδια και επικίνδυνα αέρια.
-11 διασωστικά αεροστρώματα.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω και προσωπικά, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Η κ. Πατουλίδου υπογράμμισε ότι «πριν από περίπου ένα χρόνο αιτηθήκαμε ως Περιφέρεια στην εταιρία που κατασκευάζει τον ΤΑΡ τη δωρεά ενός ποσού για να διατεθεί στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να επανέλθουν σε πλήρη ενεργό δράση πυροσβεστικά οχήματα που είτε μένουν παροπλισμένα, είτε κυκλοφορούν με σημαντικές ελλείψεις. Στο Πυροσβεστικό Σώμα και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του, οφείλουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, καθώς σε πείσμα των καιρών αναδεικνύει με τον πιο συγκινητικό τρόπο το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή προστατεύοντας την περιουσία και την ζωή όλων μας, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ευγνωμοσύνη, την οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης εκφράζουν με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της εταιρίας ΤΑΡ, που αποδεικνύει ότι δεν εκτελεί μόνον ένα τόσο μεγάλης σπουδαιότητας έργο, αλλά φροντίζει και το κοινωνικό της πρόσωπο».

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020