Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινάει με 200 αθλητές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στον Πολύγυρο (φωτο και βίντεο)

arsh suT1

Οι μαθητές διδάσκονται Άρση Βαρών από τον Πύρρο Δήμα


Με 200 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα ξεκινάει αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στον Πολύγυρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών - Γυναικών και Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 του μηνός.
Οι αθλητές συνοδεύονται από προπονητές, μέλη των ομάδων τους, συνοδούς, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κλπ. Παράλληλα η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS δίνει την ευκαιρία σε πρόσφυγες, που αθλούνται στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού «Πύρρος Δήμας», να αγωνιστούν εκτός συναγωνισμού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί επίσης βράβευση των Παραολυμπιονικών της Άρσης Βαρών σε πάγκο, που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο 2016.

arsh paidia

Οι μαθητές διδάσκονται Άρση Βαρών από τον Πύρρο Δήμα

Με πολλά χαμόγελα, αλλά και θαυμασμό υποδέχτηκαν την οικογένεια της Άρσης Βαρών οι κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου. Σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αθλήματος των δυνατών, όπου πάνω από 500 μικροί μαθητές έπιασαν μπάρα, φωτογραφήθηκαν και ζήτησαν αυτόγραφο από τον Πύρρο Δήμα.
Το Δημοτικό θέατρο γέμισε ασφυκτικά και παιδιά από το 1ο,2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και το Γυμνάσιο του Πολυγύρου έμαθαν τα οφέλη της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών στην καθημερινότητα ενός νέου ανθρώπου.

arsh suT2

 

Η συνέντευξη Τύπου

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών, σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την άψογη συνεργασία και για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα θα γίνει στον Πολύγυρο τόνισε: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Θέλουμε να δείξουμε στους νέους τον σωστό τρόπο εκγύμνασης και ελπίζουμε κάποια μέρα να δούμε και από το Δήμο μας έναν Ολυμπιονίκη».
Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και μέλος της ΕΟΑΒ, Πύρρος Δήμας στάθηκε στην υπέροχη φιλοξενία και το πάθος που έδειξαν οι μικροί μαθητές γνωρίζοντας το άθλημα της Άρσης Βαρών: «Το όμορφο χαμόγελο των παιδιών είναι αυτό που σου μένει. Τα παιδιά της επαρχίας αγαπάνε τον αθλητισμό και δεν μπορούν να βλέπουν συχνά αθλητές και Ολυμπιονίκες, για αυτό είναι πιο ένθερμα στις εκδηλώσεις τους» τόνισε αρχικά ο Πύρρος Δήμας και πρόσθεσε: «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζωγράφο και τα μέλη του ΔΣ που αγκάλιασαν το πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών. Στόχος μας είναι να διοργανώνουμε αγώνες σε απομακρυσμένες περιοχές και να γνωρίζουν τα παιδιά το άθλημά μας».

arsh suT3

Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής ΕΟΑΒ Γιώργος Ανατολίτης τόνισε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δράσεων, σε κάθε περιοχή που διοργανώνουμε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλουμε να μεταφέρουμε τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι στα νέα παιδιά. Οι μαθητές είδαν ποια είναι η Άρση Βαρών και θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα ή δύο σωματεία στην Χαλκιδική».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει την Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, ενώ το Σάββατο στις 20.15 θα γίνει η Τελετή των Αγώνων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 25/11/2016
Ώρα 09:30 κατηγορία 48, 53
Ώρα 12:00 κατηγορία 58
Ώρα 14:00 κατηγορία 63
Ώρα 16:00 κατηγορία 69
Ώρα 18:00 κατηγορία 75, +75
Ώρα 20:00 κατηγορία 56

Σάββατο 26/11/2016
Ώρα 09:30 κατηγορία 62
Ώρα 11:30 κατηγορία 69
Ώρα 13:30 κατηγορία 77
Ώρα 15:30 κατηγορία 85
Ώρα 18:00 κατηγορία 94

Κυριακή 27/11/2016
Ώρα 09:30 κατηγορία 105
Ώρα 11:30 κατηγορία +105

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 19:16

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020