ΡΟΗ 24/7:

Γιατί οι πατάτες γιαχνί είναι must!

patates-giaxni
Απλό, νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό φαγητό. Το φτιάξαμε και όσοι το γεύτηκαν ξετρελάθηκαν! Όχι... δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές πατάτες «μπλουμ»... (Συνταγή με 2 μονάδες)


Υλικά:
6 πατάτες μεγάλες
2 κρεμμύδια ξερά
4 πιπεριές , πράσινες και κόκκινες σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδου
1 κονκασέ
½ φλυτζ. Καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι καγιέν
ρίγανη
1 ξύλο κανέλας
νερό

Εκτλέση:
Σε πλακερό ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας και μόλις ζεσταθεί περνάμε τις πατάτες, αφού τις έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους. Μόλις αρχίσουν να θωρακίζονται τις αφαιρούμε. Προσθέτουμε στο λάδι τις 2 σκελίδες σκόρδου και ροδέλες από κρεμμύδι και πιπεριές. Αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και πάλι. Περιχύνουμε με το κονκασέ και με μετρίδι το κουτάκι προσθέτουμε 2 δόσεις νερού. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι καγιέν, το ξύλο κανέλας και τη ρίγανη. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 45 λεπτά με καπάκι και έπειτα το βγάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 3-4

Όλα μας τα λαχανικά τα προμηθευτήκαμε από τα ράφια μαναβικής της φρουτεμπορικής Καβάλογλου.

επιστροφή στην κορυφή