ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (φωτο και βίντεο)

egk gra pr

Στόχος η πιο άμεση μεταφορά των θεμάτων στην κεντρική Διοίκηση

 

Με μία σύσκεψη και με την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κάθε 15 μέρες, εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη, σε χώρο του ΥΜΑΘ.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, επέλεξε να μην εγκαινιάσει "με μια ακόμη δεξίωση" το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά με σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Βορείου Ελλάδας, τονίζοντας ότι στόχος είναι να είναι λειτουργικό.

CyMTBQVWEAA0XWr

Όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός στο Διοικητήριο, τον υποδέχθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον ξενάγησε στο χώρο.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν οι Υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμμανατίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος, ο αν. Υπουργός Οικονομικών Αλέξανδρος Χαρίτσης και Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

CyMS8J WEAA9RwE

«Επέλεξα να μη γίνει σήμερα άλλη μια δεξίωση, εγκαίνια φαντασμαγορικά, αλλά μια σύσκεψη εργασίας. Να συζητήσουμε ότι χρειαστεί για να δώσουμε λύση στα μείζονα προβλήματα της περιοχής και να ψάξουμε λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι «αντικείμενο του γραφείου αυτού είναι η άμεση συνεργασία των φορέων της πόλης και των κοινωνικών οργανώσεων, αλλά και όλων των κρατικών δομών με το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο» και πρόσθεσε: «Στόχος του εδώ Γραφείου, θα είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση και γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης. Θεμάτων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Σκοπός μας είναι να είναι ένα άμεσα λειτουργικό γραφείο, όπου θα έρχομαι πολύ συχνά και εγώ ο ίδιος. Τόσο για συνεδριάσεις διυπουργικών επιτροπών όσο και για άμεση επαφή με τους φορείς της πόλης. Γι αυτό, εγκαινιάζουμε την λειτουργία αυτού του γραφείου, σήμερα, με μια ευρεία σύσκεψη φορέων. Ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο άμεσα στην καταγραφή και την επίλυση προβλημάτων, στην προώθηση των πολιτικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την οικονομία, την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής στην πόλη».

επιστροφή στην κορυφή