Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επίσκεψη Βρούτση στις Σκουριές

BROYTSHS

Επαφές με τους εργαζόμενους των μεταλλείων

Με τους εργαζόμενους των Μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές, συναντήθηκε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του, στη Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πορεία της Επένδυσης, τις συνθήκες εργασίας και τις θέσεις απασχόλησης στο εν λόγω έργο.

Θα πρέπει να τονιστεί στο σημείο αυτό πως οι Σκουριές αποτελούν ένα από τα πιο καίρια έργα της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική και στο υπέδαφος της περιοχής βρίσκεται ένα από σημαντικότερα και πλουσιότερα διεθνώς αναγνωρισμένα κοιτάσματα χαλκού και χρυσού.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, σε δηλώσεις του, στο zougla.gr, υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονικά και σταθερά προσανατολισμένη στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού ελκυστικού κλίματος, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Είναι οι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι έτσι να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον ανάπτυξης στη χώρα μας, μέσα από το οποίο θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Οι άνθρωποι θα βρουν δουλειά, θα διασφαλιστεί εισόδημα και θα διασφαλιστεί αγοραστική δύναμη για όλους τους Έλληνες».

Ο Πρώην Υπουργός παράλληλα τόνισε: «Η επένδυση στις Σκουριές αποτελεί «εμβληματικού» χαρακτήρα επένδυση. Αποδεικνύει από τη μία μεριά, τη σταθερή βούλησή μας, να έρθουν χρήματα στην Ελλάδα και να επενδυθούν αλλά κι από την άλλη πλευρά, την εχθρότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό κι επιβεβαιώνει, πως με ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, κανένας δε θα φέρει ούτε ένα ευρώ για να επενδύσει στην Ελλάδα».

Για την πορεία της επένδυσης μίλησε στο zougla.gr ο Πρόεδρος Εργαζομένων του Σωματείου Ολυμπιάδος «Στοά 59», Νίκος Παναϊρλής και τόνισε: «Τις θέσεις εργασίας, θα τις χαρακτήριζα ως ικανοποιητικές. Σήμερα, δουλεύουν περίπου 2.200 εργαζόμενοι και ταυτόχρονα περιμένουν την άδεια της μεταλλουργίας από τους βασικούς επενδυτές, ώστε ξεκινώντας και οι εργασίες γι’ αυτό το κομμάτι, θα προσληφθούν αυτόματα άλλα 500 άτομα. Πιστεύουμε λοιπόν, πως η Επένδυση θα φτάσει στη δημιουργία 3.000 θέσεις εργασίας. Περιμένουμε κι ευελπιστούμε από τον καινούριο Υπουργό, να «κάνει» τα πράγματα λίγο πιο θετικά από τον προκάτοχό του. Όπως τώρα, που μας έδωσε μία μικρή άδεια στο Εργοστάσιο στις Σκουριές για την επέκταση του «πλυντηρίου», μια σχετικά «καλή άδεια». Ωστόσο, πρέπει να σας πω, πως περιμένουμε κι άλλες τέτοιες ενέργειες από το νέο Υπουργό, θέλοντας να πιστεύουμε πως θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Και υπογράμμισε: «Η γενικότερη επένδυση, έχει αναβαθμίσει την ιδιαίτερα την περιοχή. Αν αναλογιστεί κάποιος πως δουλεύουν ήδη περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι μαζί με τα παρεμφερή επαγγέλματα, όλα αυτά δίνουν μία μεγάλη οικονομική τόνωση στην τοπική οικονομία και την κοινωνία».

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos