Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την Κυριακή θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ

apergia-oasth1

Συγκληση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων στον Οργανισμό. Αυτό αποφασίστηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις μετά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 10 το πρωί, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα κληθούν να αποφασίσουν εάν η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται χωρίς αστική συγκοινωνία τις επόμενες ημέρες.

“Είναι θετικό το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρενέβη και δεσμεύτηκε για την καταβολή των χρημάτων” σχολίασε στο Thestival ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης. Ερωτηθείς για το αν τα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους την Κυριακή, εάν η Γ.Σ. λάβει απόφαση για λήξη των κινητοποιήσεων, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε ότι “και αυτό θα το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στην αυριανή συνέλευση”.

Υπενθυμίζεται ότι την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ζητούν οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, μετά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε μαζί τους, ότι θα δώσει εντολή και τη Δευτέρα θα μπουν οι απαιτούμενες υπογραφές, ώστε να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν και να εκταμιευθεί το ποσό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει αναστολή της επίσχεσης εργασίας, μετά από αυτή την εξέλιξη. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην φύγει από τη Θεσσαλονίκη αν δεν δώσει λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Την αναστολή της επίσχεσης ζήτησε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

με πληροφορίες από thestival.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

επιστροφή στην κορυφή