Γλύκισμα χωρίς θερμίδες, χωρίς μονάδες!
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ελάτε να γλυκαθούμε χωρίς τύψεις, με ένα συνδυασμό από τους πιο ταιριαστούς...
Υλικά:
Φλούδες από 5 μεγάλα πορτοκάλια
2 κούπες φρουκτόζη
1 κούπα νερό
1 σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φλούδες πορτοκαλιού κάθετα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μπαστουνάκια ίδιου πάχους. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε και αλλάζουμε το νερό 4 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν.
Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε την φρουκτόζη με μια κούπα νερού και τα μπαστουνάκια και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με την βοήθεια τρυπιτής κουτάλας παίρνουμε τα μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε σίτα/σχάρα για να στραγγίζουν καλά, δηλαδή για περίπου 5 ώρες.
Επόμενη κίνηση, να λιώσουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και να τα βουτήξουμε ολόκληρα ή κατά το ήμισυ. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα να τα τσακίσουμε!!!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,50 ευρώ
Μερίδες: 1 μπολ
Πορτοκάλια φυσικά πήραμε από την φρουτεμπορική Καβάλογλου!
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου