xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάστηκε ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στον Πολύγυρο

anaptux hmer

Ημερίδα από το Επιμελητήριο και την ΑΝΕΤΧΑ

 

Οι δυνατότητες που δίνει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος (Ν. 4399/2016) στους επιχειρηματίες, καθώς παρέχει φοροαπαλλαγές αντί επιδοτήσεις, αναλύθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε.) το Σάββατο στον Πολύγυρο, γι' αυτό το σκοπό.
Κύριος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Λόης Λαμπριανίδης.
Στην ημερίδα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκιλής, ο οποίος τόνισε ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και κυρίως η υπερφορολόγηση δεν βοηθά στην δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ ο αναπτυξιακός νόμος για να καταστεί αποτελεσματικός απαιτείται μια σειρά προϋποθέσεων όπως σταθερό φορολογικό σύστημα, υγιές τραπεζικό σύστημα, γρήγορες αδειοδοτικές διαδικασίες, πολιτική σταθερότητα και κυρίως συνέπεια στις υποχρεώσεις του κράτους.
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε Γιώργος Πασαλής, η Βουλευτής της κυβέρνησης Κατερίνα Ιγγλέζη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και ο πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος.
Στην εισήγησή του ο κ. Λαμπριανίδης, αφού έκανε μια μικρή αναφορά στον Αναπτυξιακό Νόμο, παρέθεσε μια σειρά στατιστικών στοιχείων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι προηγούμενοι Νόμοι κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση και ότι ο καινούργιος είναι δίκαιος και αναλογικός, ενώ ανέφερε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις φορολογικές απαλλαγές που προωθούνται με το νέο Νόμο αντί επιδότησης, που είναι μια από τις καινοτομίες του νέου αναπτυξιακού νόμου. Επιπλέον εξειδίκευσε ορισμένες πτυχές του νέου νόμου και παρουσίασε τα διάφορα καθεστώτα ενισχύσεων που ισχύουν με το νέο νόμο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλά από τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων, στελέχη της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε και αρκετοί επιχειρηματίες υποψήφιοι επενδυτές.
Με το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους προς τον κεντρικό ομιλητή.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2