Απέ την Πόλη
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ένα ρύζι τόσο αρωματικό, τόσο γεμάτο σε γεύση που σίγουρα θα θέλετε να έχετε ως γαρνιτούρα στο γιορτινό τραπέζι σας!
Υλικά:
1 ½ κούπα ρύζι basmati
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, κουκουνάρι, φυστίκι, κάσιους,κ.α.)
½ κούπα σταφίδα ξανθή
1 κ.γλυκού κουρκουμά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ, με 3 κούπες χλιαρό νερό, αφήνουμε το ρύζι μας για μισή ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια το σουρώνουμε. Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράζει μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα μέχρι να σκάσει το ρύζι μας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου