Σαμψάδες Ικονίου
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό γλυκό. Αγαπημένο πολλών αλλά και ακόμα περισσότερων, όταν το δοκίμασαν...
Υλικά
500 γρ. Φύλλο Βηρυτού
500 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
500 γρ. καρύδια ψιλοκ/να
2 κ.σούπας κανέλα
½ κ.γλυκού γαρύφαλλο
2 βανίλιες
250 γρ. βούτυρο αγελάδος για τα φύλλα (λιωμένο)
για το σιρόπι...
700 γρ. ζάχαρη
2 ½ ποτήρια νερό
1 βανίλια
5-6 γαρύφαλλα
λίγες σταγόνες λεμόνι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες. Ανοίγουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζουμε με λίγη από την γέμιση. Στην άκρη του φύλλου, τοποθετούμε έναν λεπτό πλάστη. Ρολάρουμε μέχρι να κλείσει το φύλλο και το σουρώνουμε και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τον πλάστη και ομοίων πράττουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Με το βούτυρο που θα μείνει ραντίζουμε τα ρολά μας, αφού τα έχουμε τοποθετήσει σε ταψί. Τα κόβουμε σε όποιο μέγεθος επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Φτιάχνουμε το σιρόπι μας και είναι έτοιμο δέκα λεπτά από το σημείο βρασμού. Περχύνουμε καυτό σιρόπι σε κρύο γλυκό και αφήνουμε να το τραβήξει όλο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου