Μελομακάρονα
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα γίνεται; Δεν γίνεται! Σήμερα το σπίτι μοσχοβολάει γλυκά...
Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γλυκού κανέλα
¼ κ.γλυκού γαρύφαλλο
½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλυκού σόδα
για το σιρόπι...
1 ½ ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού μέλι
½ πορτοκάλι (όχι ξύσμα, όχι χυμο, όπως είναι)
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι μας, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε κρύο. Χρειάζεται μόλις 10 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και ξύσμα και χυμό από το πορτοκάλι. Χτυπάμε καλά με το μίξερ έτσι ώστε να γίνουν ένα. Προσθέτουμε τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Τέλος, το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά και απαλά για να μην βγει το λάδι στην επιφάνεια. Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνα, τα περνάμε από το σιρόπι. Θέλουμε καυτό μελομακάρονο, κρύο σιρόπι.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου