Μπακαλιάρος, σε σαλάτα σπανάκι
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Πλέον, τα γεύματα μας, θέλουμε να είναι ελαφριά!
400 γρ. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψητή σε ροδέλες
1-2 φέτες, ψωμάκι Ζέα, σε κύβους
2 μπακαλιάροι, ψητοί
1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
λαδολέμονο
αλάτι Ιμαλαϊων
πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
-Ψήνουμε σε λαδόκολλα τα μπακαλιαράκια μας, για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, με ροδέλες κρεμμυδιού και αλατοπίπερο.
-Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε τα λαχανικά μας, και προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού Ζέα.
-Αφού έχει ψηθεί το ψάρι μας, με ένα πιρουνάκι, βγάζουμε τα φιλετάκια του και τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα μας.
-Περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,00 ευρώ
Μερίδες: 2-3
Ο μπακαλιάρος, είναι ένα πολύ τρυφερό ψάρι. Έχει απαλή γεύση και έτσι βολεύει να το χρησιμοποιήσουμε καιως συστατικό σαλάτας. Φυσικά, προμηθευόμαστε τα ψαράκια μας από το ιχθυοπωλείο του Γ.Πανανού.
Μπορούμε να προσθέσουμε και καλαμπόκι, όμως επειδή ήδη έχουμε μια πηγή αμύλου (ψωμί), είναι καλύτερα να το αποφύγουμε.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου