xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Προσωρινή παύση λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Πολυγύρου

paidiki kal1

Πρέπει να αποκατασταθούν ώστε να αποκτήσουν πιστοποίηση καταλληλότητας

Διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου Πολυγύρου, μετά την καταγραφή των προβλημάτων που είχαν, ώστε να προχωρίσει η διαδικασία ανακατασκευής τους και στη συνέχεια να αποκτήσουν πιστοποίηση καταλληλότητας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου, σημειώνεται ότι κατ’ εφαρμογή της εγκ. 44/7-8-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών και σε εκτέλεση του άρθρου 11 της υπ’ αρ. 28492/2009 απόφ. ο Δήμος προέβη στην ανάθεση, σε πιστοποιημένο φορέα, αξιολόγησης και ελέγχου των υφιστάμενων των παιδικών χάρων του Δήμου όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διαδικασία της 1ης φάσης ολοκληρώθηκε με την καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων για κάθε μία παιδική χαρά και την κοινοποίησή τους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η 2η φάση, η οποία αρχίζει τώρα, προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών, είτε δια επισκευής είτε δια αντικατάστασης, αλλά και την προσαρμογή του περιβάλλοντα χώρου στις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας.
"Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η προσωρινή παύση της λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου ώστε να εκτελεστούν απρόσκοπτα οι απαραίτητες εργασίες.
Ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών και ειδικά των μικρών παιδιών, για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης.
Η πιστοποίηση και η καταλληλόλητα των παιδικών χαρών αφορούν την ασφάλεια των παιδιών και πρέπει να αντιμετωπισθούν με την δέουσα προσοχή και φροντίδα ώστε ο Δήμος μας να διαθέτει αδειοδοτημένες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

*φωτο αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 14:41
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2