Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

XIONAN8RWPOS

Νέα επιδείνωση με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες που θα συνοδεύονται από τοπικές χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα: έως το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις με τοπικές, ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου, ενώ τοπικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Στη συνέχεια οι ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά. Τέλος, αργά το βράδυ αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στην Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν όμβροι. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, και στα νησιωτικά ορεινά, ενώ μερικός παγετός θα σημειωθεί στα πεδινά της Ηπείρου, της υπόλοιπης Στερεάς, της Πελοποννήσου, και των νησιωτικών περιοχών, με εξαίρεση τα πεδινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, όπου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 0 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από -13 έως -2 βαθμούς, στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά από -7 έως -1, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -6 έως 4, στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο από -4 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -2 έως 4, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 1 έως 10 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση μετά το μεσημέρι. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και στις βόρειες πεδινές περιοχές. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να είναι οριακά πάνω από το μηδέν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση κυρίως στα ανατολικά του νομού. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -8 έως -4 βαθμούς.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή