xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει τη Χαλκιδική

xionia1 xalkidiki

- Κλειστά την και Τρίτη τα σχολεία σε όλο το νομό - Σε ποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες

Συνέχεια στο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το Σάββατο τη Χαλκιδική, προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με συνέχιση των χιονοπτώσεων και των πολικών θερμοκρασιών, τόσο για σήμερα, όσο και για αύριο Τρίτη.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα χιονίζει όχι μόνο στις ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και στα πεδινά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -5 έως -2 βαθμούς Κελσίου και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυτή η επέλαση του χιονιά θα συνεχιστεί και αύριο.

Σήμερα τα σχολεία σε όλο το νομό δεν λειτούργησαν και με τη συνέχιση της κακοκαιρίας οι Δήμοι της Χαλκιδικής αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Περισσότερα είναι σήμερα το μεσημέρι τα σημεία του οδικού δικτύου που, λόγω του έντονου παγετού, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, απαιτούνται αλυσίδες στα εξής σημεία:

-          στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Πολυγύρου από το 54ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο,

-          στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95 χιλιόμετρο,

-          στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη),

-          στην Επαρχιακή Οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,

-          στην Επαρχιακή Οδό Αρναίας / Στανού,

-          στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου / Μ. Παναγιάς,

-          στην Επαρχιακή Οδό Μ. Παναγιάς / Πλανών,

-          στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου / Ιερισσού (από Πλάνα έως Ιερισσό),

-          στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου / Γερακινής, από το 1ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο,

-          στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου / Πλανών,

-          στην Επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης / Μεταγγιτσίου,

-          στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών / Συκιάς από το 60ο χιλιόμετρο έως το 75ο χιλιόμετρο (Σάρτη), στο 83ο χιλιόμετρο (Πόρτο Κουφό), στο 86ο χιλιόμετρο (Καλαμίτσι) και στο 94ο χιλιόμετρο,

-          στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάστρου / Ταξιάρχη,

-          στην Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών / Παλιουρίου από το 43ο χιλιόμετρο (Πευκοχώρι) έως το 58ο χιλιόμετρο (Αγία Παρασκευή),

-          στην Επαρχιακή Οδό Βάβδου / Σημάντρων έως το 1ο χιλιόμετρο,

-          εντός οικισμών Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου και Βραστάμων),

-          στη Δημοτική Αγροτική Οδό Πολυγύρου / Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά),

-          στη Δημοτική Αγροτική Οδό Πολυγύρου / Καλυβών (μέσω Πατελίδα),

-          σε όλο το οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.

Επί ποδός η Αυτοδιοίκηση

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 10 αλατιέρες και 2 γκρέιτερ της Περιφέρειας είναι διασκορπισμένα στη Χαλκιδική, για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο halkidikifocus. Όπως τόνισε ο κ. Στεργιάδης η κατάσταση του οδικού δικτύου παρουσιάζει αυτή την εικόνα, καθώς επικρατεί παγετός, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα των δρόμων, ακόμη κι αν περάσει το μηχάνημα της Περιφέρειας, μετά από λίγο ο δρόμος παγώνει, με αποτέλεσμα να απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των οχημάτων. Όπως τόνισε ο κ. Στεργιάδης αναμένεται νέα επιδείνωση από σήμερα το βράδυ, με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες, που θα συνεχιστούν και αύριο.

Τέλος ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε επιφυλακή επίσης στη Θεσσαλονίκη και στους υπόλοιπους νομούς, ενώ επιχειρούν 10 μηχανήματά της σε ορεινά κυρίως τμήματα.

Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη

Δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκιδική, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, λόγω του έντονου παγετού και της συνέχισης της κακοκαιρίας, καθώς ένα μεγάλο μέρος των μαθητών μετακινείται αρκετά χιλιόμετρα από το σημείο διαμονής του προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου, εκτός από τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, ενώ κλειστό θα παραμείνει την Τρίτη και το Στέκι Αλληλεγγύης.

Τέλος στο Δήμο Κασσάνδρας, κλειστοί θα είναι αύριο και οι παιδικοί σταθμοί.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2