Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου στα χιόνια;

k10
Απαντήσεις σε ερωτήματα, ενημέρωση, έρευνες Πανεπιστημίου και φυσικά οι καλύτερες προτάσεις, μόνο εδώ και μόνο για εσάς!



Ο ήλιος είναι δυόμισι φορές πιο επικίνδυνος για τα μάτια μας όταν βρισκόμαστε σε μία χιονισμένη πλαγιά από ότι σε παραλία, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Καναζάουα και τη φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson ανακάλυψαν ότι τα ανθρώπινα μάτια είναι πιθανότερο να καταστραφούν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου όταν ένα άτομο κάνει σκι σε χιονισμένες πλαγιές, παρά όταν κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

k5

Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από μελέτη σε χιονοδρομικό κέντρο στη Βόρεια Ιαπωνία και αντιστοίχως σε τροπική παραλία στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δύο κούκλες στα μάτια των οποίων τοποθέτησαν ανιχνευτές της υπεριώδους ακτινοβολίας προκειμένου να μετρήσουν με ακρίβεια την επίδρασή της στα μάτια, τόσο στη θάλασσα όσο και στα χιονισμένα βουνά.

k18

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι στην παραλία τα μάτια ήταν εκτεθειμένα σε υπεριώδη ακτινοβολία της τάξεως των 260 κιλοτζάουλ ανά τετραγωνικό μέτρο, σε σύγκριση με 658 κιλοτζάουλ στις χιονισμένες περιοχές.

k31

Έτσι λοιπόν, φροντίστε στις εξορμήσεις σας να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα και ΝΑΙ ένα από αυτά είναι φυσικά τα γυαλιά ηλίου. Οι προτάσεις μας που πλαισιώνουν και το θέμα μας, είναι από το κατάστημα οπτικών Οπτότυπο στην οδό Τζαβούρα.

Kitsos 37

Πληροφορίες βρήκαμε στην real.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2020