Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεσιτάλ τραγουδιού στη Ροτόντα "Μόνο για την Αγάπη"

C1uhIgdXAAAlVFb

Από τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή

Ρεσιτάλ τραγουδιού με τίτλο "Μόνο για την Αγάπη" θα δώσει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20.00 στο μνημείο της Ροτότντας, με ερμηνευτές τη Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και τον Θοδωρή Βουτσικάκη, ενώ τσέλο θα παίξει η Στέλλα Τέμπρελη και στο πιάνο θα είναι ο ίδιος ο συνθέτης.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με κράτηση θέσεων στο τηλ. 2310 589172, ωστόσο θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, με τη μελωδική του γραφή, το λυρισμό και την ευαισθησία του και με υλικό διαμάντια της ελληνικής ποίησης δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι ίσκιων και ψιθύρων από τη μία, αλλά και συναισθηματικών κορυφώσεων και εκρήξεων πάθους από την άλλη. Η ποιητική γραφή ξεκλειδώνεται με τους ήχους της μουσικής και επανέρχεται στο σήμερα εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη δίψα για ελπίδα, έρωτα κι αγάπη.

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Κώστας Γ. Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης αλλά και ποιητές των τελευταίων δεκαετιών όπως ο Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου και ο Μιχάλης Γκανάς. Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικοί κόσμοι που τους ενώνει όμως μία κοινή μοίρα και ο ρομαντισμός σε μία εποχή αδιεξόδων. Ωστόσο η αγάπη είναι το κρησφύγετο, η θεραπεία και η λύτρωση αυτών των δημιουργών. Η δύναμη της αγάπης είναι και το μήνυμα αυτής της μουσικής παράστασης.

Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές, δύο μοναδικά αισθαντικές και βελούδινες φωνές, οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα είναι οι δύο ερμηνευτές της παρουσίασης των τραγουδιών, των μελοποιημένων ποιημάτων του Δ. Μαραμή.

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς θεσμούς όπως: Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Καμεράτα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Ελληνικό Σχέδιο), κ.α. Έχει παρουσιάσει το έργο του στο εξωτερικό: Η.Π.Α., Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία και θα παρουσιάσει νέα έργα στο Βέλγιο (Βρυξέλλες) και Λουξεμβούργο το 2017. Έχει κυκλοφορήσει οχτώ προσωπικούς δίσκους: Τα Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα, Κυριακές μες στο Χειμώνα, Σκοτεινός Έρωτας, Σκηνές από Βουβή Ταινία, Ταγκό για Τρεις, Ay Amor, Αισθηματική Ηλικία και ο Μαγικός κόσμος του Φεδερίκο. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη, Ζαχαρία Καρούνη, Θοδωρή Βουτσικάκη και άλλους. Έχει γράψει μουσική για σαράντα θεατρικές παραστάσεις ως τώρα, για κινηματογράφο και για εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική μουσική που συνέθεσε στην παράσταση Ερωτόκριτος το 2011 σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 19:56

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020