ΡΟΗ 24/7:

Ευθ. Καρανάσιος: Ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης

karanasios5

Κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης από τον πρώην Βουλευτή της Χαλκιδικής

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Ευθύμης Καρανάσιος προς την κυβέρνηση, αναφορικά με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, κατηγορώντας την για «τυχοδιωκτική πολιτική».

«Έχουμε "κυβέρνηση προθύμων", που ασκεί ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική», αναφέρει ο κ. Καρανάσιος, τονίζοντας ότι: «Ο Υπουργός Οικονομικών έβαλε την υπογραφή του σε τρία κείμενα.  Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει τόσα νέα μέτρα, όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από την πρωτοχρονιά υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία. Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και ενεργοποίηση – μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων. Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”».

«Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της «Κυβέρνησης των προθύμων», προσθέτει και καταλήγει σημειώνοντας: «Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη, με μοναδική εναλλακτική πρόταση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία».

επιστροφή στην κορυφή