xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκιδική

15965143 1581078908575331 8719107523214773373 n

Έκκληση από τον Γ. Γιώργο οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αλυσίδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλη τη Χαλκιδική, η οποία πλήττεται για πέμπτη μέρα από τη σφοδρή κακοκαιρία, με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό.

Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια είχε υποβάλει αίτημα για κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Πολιτική Προστασία το ενέκρινε άμεσα.

«Σκοπός της κήρυξης της Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε προμήθειες αλατιού και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για τη διαχείριση της κατάστασης. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαδικασίες θα ήταν χρονοβόρες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος μιλώντας στο halkidikifocus.

Παράλληλα ο κ. Γιώργος επεσήμανε ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα υπάρχει μικρή βελτίωση στις καιρικές συνθήκες, ωστόσο τόνισε ότι «δεν υπάρχει σπιθαμή στο νομό που να μην υπάρχει χιόνι και δεδομένου ότι επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αυτό το χιόνι θα αργήσει να λιώσει», απευθύνοντας έκκληση στους ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς να μετακινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, τόσο στο εθνικό, όσο και το επαρχιακό δίκτυο της Χαλκιδικής, όπως συνιστά η Αστυνομία.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2