Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιτζικώστας: Κρατήσαμε το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοιχτό

tzitzi xionia

Αιχμές για την κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αποτίμηση της κατάστασης στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με το κύμα κακοκαιρίας και την αντιμετώπισή του από το μηχανισμό της Περιφέρειας έκανε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του επισήμανε: «Με σωστή προετοιμασία, πολύ καλό σχεδιασμό και δουλειά, κατορθώσαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας σε όλη τη διάρκεια του χιονιά καθαρό και προσπελάσιμο. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που κατόρθωσαν, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο, τους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, που δεν έκλεισε ούτε λεπτό, αλλά και τους επαρχιακούς δρόμους, με κάποιες εξαιρέσεις όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης και στο επαρχιακό δίκτυο της Χαλκιδικής. Προετοιμαστήκαμε έγκαιρα και σωστά, καθώς εκτός από τους περίπου 5.000 τόνους αλατιού που είχαμε στη διάθεσή μας, φροντίσαμε να προμηθευτούμε επιπλέον 4.000 τόνους για να αντιμετωπίσουμε το χιονιά. Επίσης, ενεργοποιήσαμε όλα τα μηχανήματα, συνολικά 85, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τα οποία παραμένουν στους δρόμους επιχειρώντας όπου χρειάζεται και θα παραμείνουν σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή και για τις επόμενες μέρες του παγετού. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εθελοντές, τους πολίτες που συνέδραμαν το έργο μας, ακόμη και με υποδείξεις προβληματικών σημείων, την Τροχαία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία των φορέων και για τα προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη χτεσινή μέρα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Όλοι οι φορείς όφειλαν, εφόσον είχαν την έγκαιρη προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κύμα κακοκαιρίας. Εμείς στην Περιφέρεια το κάναμε με αλλεπάλληλες συσκέψεις, με προμήθεια επιπλέον αλατιού, με μίσθωση επιπλέον μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να κατορθώσουμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας ανοιχτό. Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια δεν φέρει απολύτως καμιά ευθύνη, διότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της το τοπικό οδικό δίκτυο, αλλά στην αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξήγησε πως από όποιους Δήμους ζητήθηκε βοήθεια η Περιφέρεια την παρείχε, εφόσον όμως υπήρχε η σχετική δυνατότητα.

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα διευκρίνισε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή και για τις επόμενες μέρες: «Μέχρι σήμερα τα μηχανήματα λειτουργούσαν προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτά με το χιόνι. Συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με τα 85 μηχανήματά μας, διότι ξεκινάει ο παγετός και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε προβλήματα στους δρόμους ευθύνης μας. Εφιστώ την προσοχή των πολιτών και για τον παγετό, καθώς θα πρέπει οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και οι πεζοί να αποφεύγουν τα σημεία όπου παγώνει το νερό ή το χιόνι στα πεζοδρόμια».

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020