xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απεγκλωβίστηκαν και οι τελευταίοι κτηνοτρόφοι στη Σιθωνία

15977408 205147423284197 4445081095566776304 n

Μεγάλος ο όγκος χιονιού στη Συκιά

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 10 περίπου κτηνοτρόφων που είχαν αποκλειστεί στα ποιμνιοστάσιά τους στο όρος Δραγουντέλι στη Σιθωνία, καθώς σήμερα το πρωί απεγκλωβίστηκαν και οι τελευταίες 4 κτηνοτροφικές μονάδες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από χθες το πρωί, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, ενός ερπυτριοφόρου της Β’ ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και μπουλντόζας του Δήμου Σιθωνίας και μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν απεγκλωβιστεί οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι.

Ωστόσο λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που υπήρχε τα μηχανήματα δεν κατάφεραν χθες να φτάσουν στα 4 τελευταία ποιμνιοστάσια διανοίγοντας το δρόμο κι έτσι ανέλαβε στη συνέχεια η Πυροσβεστική να τους μεταφέρει ζωοτροφές και διάφορα απαραίτητα είδη.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση διάνοιξης των δρόμων από τα μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και – όπως δήλωσε στο halkidikifocus ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσης Ντέμπλας – τα ποιμνιοστάσια και οι κτηνοτρόφοι απεγκλωβίστηκαν.

Μάλιστα ο κ. Ντέμπλας επεσήμανε ότι η περιοχή της Συκιάς δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο χιονιού από την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας, «με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα παγοδρόμιο» όπως είχε χαρακτηριστικά και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο καθαρισμός των δρόμων, ενώ σημείωσε ότι υπήρξαν και ορισμένα προβλήματα στην υδροδότηση.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2