Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

«Η πλατεία Διοικητηρίου και ο αθλητικός σύλλογος ΠΑΟΔ»

ae4ed5bf 1672 48e5 a100 7ebdbba36724

Λεύκωμα από το Σύλλογο Φίλων Πλατείας Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης

Κυκλοφορεί το λεύκωμα του Συλλόγου Φίλων Πλατείας Διοικητηρίου «Η πλατεία Διοικητηρίου και ο αθλητικός σύλλογος ΠΑΟΔ», Α’ τόμος:
Ο πρώτος μισός αιώνας (1929 – 1979).

Την επιμέλεια των κειμένων έχει κάνει ο Γιώργος Λυσαρίδης και το υλικό αρχείου είναι του Βασίλη Προυσαλίδη. Μια αφήγηση για τον πρώτο µισό αιώνα (1929-1979) της ζωής του ΠΑΟΔ και συµπληρωµατική αναφορά στις άλλες οµάδες που, κατά καιρούς, εµφανίστηκαν στην περιοχή του Διοικητηρίου.

«Το λεύκωµα που αποφασίσαµε να εκδώσουµε, και έχετε σήµερα στα χέρια σας, είναι µία προσπάθεια να καταγράψουµε την αθλητική ιστορία της γειτονιάς µας µέσα από τα πενήντα πρώτα χρόνια του ΠΑΟ∆ (1929-1979) και µέσα από τη συνοπτική ιστορία των υπόλοιπων οµάδων του Διοικητηρίου.

Είναι ένα οδοιπορικό στο χρόνο, που προσπαθεί µε κινηματογραφικό τρόπο να φωτίσει την οργανωµένη αθλητική δραστηριότητα µίας σηµαντικής γειτονιάς της Θεσσαλονίκης.

Κοινωνικό και αθλητικό κέντρο µιας µεγάλης γειτονιάς που εκτεινόταν από την Εγνατία, µέχρι την Κασσάνδρου και την Ολυµπιάδος, και από τη Ρωµαϊκή Αγορά και τον Άγιο Δηµήτριο, µέχρι τους ∆ώδεκα Αποστόλους και τα βυζαντινά τείχη της Παπαρρηγοπούλου. Εκεί συναντιόµασταν οι µικρές ποδοσφαιρικές «συµµορίες» και παίζαµε µπάλα µέχρι αργά το απόγευµα, κάθε µέρα. Εκεί, κάποια όµορφα ανοιξιάτικα βράδια, δώσαµε τα πρώτα αµήχανα εφηβικά ραντεβού µετά το φροντιστήριο.

Ο αθλητισµός, µε κυρίαρχο το ποδόσφαιρο, υπήρξε για το Διοικητήριο ο βασικός ιστορικός καµβάς που ανέδειξε πρόσωπα και γεγονότα και γι’ αυτό η έκδοση του λευκώµατος ήταν µία υποχρέωση όλων µας στην ιστορία του ΠΑΟΔ, στη γειτονιά µας και στην πόλη ολόκληρη», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πλατείας Διοικητηρίου Τάσος Τζήκας.

επιστροφή στην κορυφή