Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Φιλοξενία προσφύγων για δύο μήνες στη Χαλκιδική

kentra filoksenias prosfigon

Θα διαμείνουν σε τουριστικά καταλύματα – Τι λένε οι ξενοδόχοι

Περίπου διακόσιοι Σύριοι πρόσφυγες και 17 οικογένειες από την ίδια χώρα θα φιλοξενούνται για το επόμενο δίμηνο (Ιανουάριο-Φεβρουάριο) στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, μεταφέρθηκαν από το κέντρο φιλοξενίας του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Οι οικογένειες από τη Συρία διαμένουν σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων της Νέας Καλλικράτειας ενώ οι υπόλοιποι σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες των μονάδων ανταποκρίθηκαν σε σχετική ανοιχτή πρόσκληση της αντιπροσωπείας της Νορβηγίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και ήρθαν σε συμφωνία με ένα συγκεκριμένο τίμημα ανά άτομο για την παροχή διαμονής και τριών υποτυπωδών γευμάτων έως και τον Φεβρουάριο, καθώς αυτή την περίοδο -όπως είναι γνωστό- δεν βρίσκονται σε λειτουργία ξενοδοχεία και καταλύματα.

Η Ένωση Ξενοδοχείων

Κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος σημειώνει μιλώντας στο halkidikifocus.gr ότι «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να αναδείξουμε τη θέση ότι δεν είναι σωστό να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε τουριστικές περιοχές από τη στιγμή που είναι υποχρέωση της Πολιτείας -με κονδύλια που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση- να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές».

«Φτάσαμε στο χειμώνα και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να αναζητούνται ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτό το “έργο”» υπογραμμίζει ο κ. Τάσιος.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες, σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους που πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των επιχειρηματιών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων τονίζει χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία επιχειρήσεις για ένα πρόσκαιρο κέρδος, σε έναν τουριστικό νομό, όπου εδώ και 40 χρόνια προσπαθούμε να προβάλλουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν, να είναι κερδοφόρα μια τέτοια προσπάθεια, να έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για τη φιλοξενία τουριστών και τώρα πολύ εύκολα να εγκαταλείπουμε τον πρωταρχικό στόχο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos