Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα για "ισχυρό προοδευτικό κέντρο"

d6eb8e8ea74e8ef435174b5c31ea30da XL

Στη Θεσσαλονίκη Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης

Πλήθος Θεσσαλονικέων και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση, για τη δημιουργία ενός «ισχυρού προοδευτικού κέντρου».

Η εκδήλωση των τριών ισχυρών προσωπικοτήτων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου έχει ως στόχο την συσπείρωση πολιτικών προσώπων που εκφράζουν το «προοδευτικό κέντρο» και είτε είχαν απομακρυνθεί από την πολιτική, είτε απείχαν γιατί δεν εκφράζονται από τα υπάρχοντα πολιτικά ρεύματα.

Η αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ γέμισε από κόσμο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προέτρεψαν τους πρώην υπουργούς να προχωρήσουν στη δημιουργία πολιτικού φορέα.

Στις ομιλίες τους Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και Ραγκούσης τόνισαν ότι τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση. Σημείωσαν ότι οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση βαρύνουν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους και πρόσθεσαν ότι πρόθεσή τους είναι να αλλάξουν τον προοδευτικό χώρο χτίζοντας την Ελλάδα του 2020.

Γ. Μπουτάρης: Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για καλό και κακό ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι υπήρχαν εκείνοι που δούλευαν και εκείνοι που κοιτούσαν το ταβάνι. Πρόσθεσε ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας κάθε φορά που ταξιδεύει στο εξωτερικό και κατέληξε λέγοντας «πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να κάνουμε κάτι καινούριο» αναφερόμενος στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα προέρχεται από τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού καθώς και αρκετά στελέχη με ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι τρεις πρώην υπουργοί θα πραγματοποιήσουν ακόμη τέσσερις αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, τη Λάρισα, την Πάτρα και την Αθήνα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες τους τα μηνύματα που λαμβάνουν από όλη την Ελλάδα είναι θετικά για την πρωτοβουλία.

thestival.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020