Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εξομαλύνεται η κατάσταση με την ύδρευση στη Θεσσαλονίκη

EYA8

Παραμένουν τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές

Βελτιωμένη είναι, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΥΑΘ, η κατάσταση των δεξαμενών του υδροδοτικού συστήματος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, μετά και την επιβεβλημένη διακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ η υδροδότηση εμφανίζει μεγαλύτερα προβλήματα στις δυτικές περιοχές, ενώ καλύτερη εμφανίζεται η κατάσταση ανατολικά. Συγκεκριμένα, το call center και τα συνεργεία της εταιρείας δέχτηκαν μεγάλο όγκο κλήσεων για σπασμένα υδρόμετρα και σπασμένους αγωγούς εντός ακατοίκητων κτιρίων, ενώ μεγάλο αριθμό κλήσεων για έλλειψη νερού λόγω μειωμένης στάθμης δέχτηκαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι που απαντούν στα κατά τόπους συνεργεία.

Σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Πολεοδομικού υπήρξαν μεμονωμένα προβλήματα υδροδότησης σε σχολικές μονάδες λόγω διαρροών ή σπασμένων υδρομέτρων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Την Κυριακή αντικαταστάθηκαν δυτικά περίπου 200 υδρόμετρα και έγιναν τουλάχιστον άλλες 30 επεμβάσεις για διαρροές, ενώ αντίστοιχα ανατολικά αντικαταστάθηκαν 65 υδρόμετρα και θα γίνουν 35 επεμβάσεις για διαρροές.

Στις υψηλές περιοχές Ωραιοκάστρου, Πολίχνης, Μετεώρων και Ευκαρπίας η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί ακόμη, καθώς ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο αντλιοστάσιο Σίνδου που τροφοδοτεί την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα μειωμένη παροχή επί 4 ώρες τη νύχτα του Σαββάτου.

Η ΕΥΑΘ συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν απολύτως λελογισμένη χρήση του νερού και να περιορίσουν δραστηριότητες με αυξημένη κατανάλωση που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας, καθώς οι διαθέσιμες ποσότητες έχουν αγγίξει τα όριά τους και το σύνολο του δικτύου λειτουργεί στα μέγιστα όριά του το τελευταίο διάστημα.

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες μέρες, συνιστάται επίσης να ελεγχθεί η ομαλή λειτουργία των διακοπτών του δικτύου υδροδότησης και να μονωθούν εξωτερικές σωληνώσεις (π.χ. βρύσες σε μπαλκόνια, σωληνώσεις θέρμανσης), υδρόμετρα και σωληνώσεις υδρομέτρων. Τυχόν διαρροές εσωτερικών δικτύων πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα, καθώς οι απώλειες είναι τεράστιες.

επιστροφή στην κορυφή