Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

XIONIA KRYO

Νέα επιδείνωση με χιονόνερο και χιόνια

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Θεσσαλία θα εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με ακόμη χαμηλότερο υψόμετρο. Στη Νοτιοανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με νέα επιδείνωση το βράδυ. Αντίθετα πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 έως 7, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα Βόρεια τμήματα του Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Θρακικό θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν παντού σε μέτριους έως ισχυρούς. Στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική έως και το ξημέρωμα περιμένουμε βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι από το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους κα το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε χιονόνερο που κατά περιόδους ενδέχεται να εναλλάσσεται με χιονόπτωση στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς.

meteo.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020