Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χειμωνιάτικη όλη η εβδομάδα στη Χαλκιδική

16106041 1360155797382632 7320986504676465019 n

Νέο κύμα με χιόνια από την Τετάρτη

Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Χαλκιδική έως τα τέλη της εβδομάδας.

Ο μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σιούτας, αναφέρει στο halkidikifocus.gr ότι την Τρίτη τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση με κατά τόπους ασθενείς χιονοπτώσεις.

«Μικρής έντασης ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Χαλκιδικής και σε βόρειες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στις Σέρρες καθώς και στη Δράμα. Ανάλογες καιρικές συνθήκες και σε Πιερία, Δυτική Μακεδονία» υπογραμμίζει μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο κ. Σιούτας.

«Από το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων που θα συνεχιστούν την Πέμπτη ενώ από την Παρασκευή θα επεκταθούν προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη» προσθέτει.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ωστόσο αρχίζει ισχυρός παγετός. «Ο ολικός παγετός θα επηρεάσει τοπικά αρκετές περιοχές, βέβαια δεν θα είναι στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας» εξηγεί ο κ. Σιούτας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου με το κρύο να είναι τσουχτερό και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι νότιοι άνεμοι που επικρατούν προς το παρόν διατηρούν τη θερμοκρασία λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν, ωστόσο στην πορεία της τρέχουσας εβδομάδας θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και στα πελάγη θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

«Αυτό το ρεύμα αναμένεται να φέρει τις χιονοπτώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης» εκτιμά ο μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2