ΡΟΗ 24/7:

Ορκίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

tramp ork

«Πρώτα η Αμερική» είπε ο νέος Πρόεδρος, δίνοντας το στίγμα του

Ορκίστηκε στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) ο Ντόναλντ Τραμπ και πλέον είναι ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Μπάρακ Ομπάμα. «Όλοι μαζί θα ξανακάνουμε την Αμερική δυνατή» είπε μεταξύ άλλων ο Ντ. Τραμπ, δίνοντας το στίγμα του, από το λόφο του Καπιτωλείου, όπου έγινε η ορκωμοσία.

Αντιμεταναστευτική ρητορική, πατριωτικές κορώνες και μεγάλες υποσχέσεις υπό τις επευφημίες του κοινού, συνέθεσαν το σκηνικό: «Για δεκαετίες ενισχύσαμε σαν χώρα ξένες οικονομίες, υπερασπιστήκαμε ξένα σύνορα και δαπανήσαμε τρισεκατομμύρια για ξένα συμφέροντα μακριά από τη χώρα μας. Αυτό τελείωσε οριστικά. Έχει έρθει η ώρα της ανάκαμψης της χώρας μας σε κάθε επίπεδο. Έχει έρθει η ώρα για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης που τόσο υπέφερε. Πλέον κοιτάζουμε μόνο μπροστά. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε κέντρο ελέγχου στον πλανήτη. Από εδώ και στο εξής μόνο η Αμερική είναι πρώτη, μόνο η Αμερική έχει σημασία σε όλα τα θέματα για εμάς είτε είναι οικονομικά είτε διεθνή», είπε, προσθέτοντας ότι: «Η νέα χώρα που ονειρευόμαστε θα χτιστεί από αμερικανικά χέρια. Οι κανόνες είναι δύο και απλοί, αγοράστε αμερικανικά και προσλάβετε Αμερικανούς».

Επίσης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους ισλαμιστές: «Θα εξαλείψουμε επίσης από το πρόσωπο της γης κάθε στοιχείο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και αυτό σας το εγγυώμαι. όταν η Αμερική είναι ενωμένη τότε είναι απόλυτα βέβαιο πως είμαστε ασταμάτητο».

επιστροφή στην κορυφή