Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πρεμιέρα για την "Αφροδίτη με γούνα" στη Θεσσαλονίκη

promo M1109

Στράτος Τζώρτζογλου και Vanessa Barre επί σκηνής

Έγινε ευρέως γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του Ρόμαν Πολάνσκι. Όμως, το έργο «Αφροδίτη με γούνα», του αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβις, παρουσιάζεται και στο αμερικανικό θεατρικό σανίδι ανελλιπώς από το 2010. Τώρα ανεβαίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο «Αριστοτέλειον».

Ο Πολάνσκι δήλωσε ότι θεώρησε ξεκαρδιστική την ιστορία και το σενάριο, γι’ αυτό και θέλησε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Η αλήθεια είναι, πως το έργο «Αφροδίτη με γούνα», του αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβις, χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή του χιουμοριστικού και του δραματικού, υπογραμμισμένα από τον ερωτισμό και τα παιχνίδια εξουσίας των δύο φύλων, που ο Άιβις παρουσιάζει σε όλες τους τις εκφάνσεις. Η υπόθεσή του έχει σχέση με το θέατρο. Σ’ αυτό ο κεντρικός ήρωας, ο Τόμας Νόβατσεκ, έχει γράψει και πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα έργο βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα «Η Αφροδίτη με γούνες» του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ -από το οποίο προέκυψε ο όρος μαζοχισμός. Μετά από μια εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο Τόμας Νόβατσεκ δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη ηθοποιό για το ρόλο της Βάντα φον Ντουνάγιεφ. Ενώ είναι έτοιμος να φύγει, ξαφνικά εισβάλει η νεαρή ηθοποιός Βάντα Τζόρνταν. Η συνέχεια της πλοκής προσφέρει στον θεατή μια αλληλουχία κωμικών ανατροπών, μια μεγάλη κορύφωση κι ένα απρόσμενο φινάλε. Αλλά η παράσταση δεν ασχολείται μόνο με τα θέματα των δύο φύλων. «Είναι ένα έργο που θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα», όπως λέει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αθυρίδης, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια του κειμένου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε παραγωγή της εγχώριας εταιρείας θεατρικών παραγωγών «ΘΕ.Α.ΜΑ» και πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Vanessa Barre. H τελευταία υπογράφει και τη μετάφραση του κειμένου. «Ως μεταφράστρια είδα όλες τις πλευρές του έργου και των δύο ρόλων», τονίζει.

Εξάλλου, ο συμπρωταγωνιστής της επισημαίνει: «Είναι ένα έργο που θίγει τη διαφορετικότητα των δύο φύλων και με έντονα κωμικά στοιχεία μιλάει για ευαισθησία, επικοινωνία, κατανόηση και συμπόνια. Ο έρωτας είναι η πνοή του Θεού, οι αρχαίοι λάτρευαν τη θεά του έρωτα, Αφροδίτη. Πλέον, κάνω πράγματα που μιλάνε στην καρδιά μου και αυτό συνέβη με αυτήν την παράσταση, στην οποία η χημεία με τη Βανέσα είναι καταπληκτική, πράγμα που θεωρώ απαραίτητο σε μια παράσταση με δύο ηθοποιούς».

Ημέρες και ώρες: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9μμ.

Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (εκπτωτικό)

επιστροφή στην κορυφή