ΡΟΗ 24/7:

Στριφτή πίτα με σπανάκι


strifti fullo4ulika
Σήμερα θα επικεντρωθούμε στο φύλλο... Ετοιμαστείτε να διαβάσετε το φύλλο με 4 υλικά, που θα σας κάνει να ξεχάσετε κάθε άλλο!



Υλικά για το φύλλο...
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
500 ml χλιαρό νερό
1 κ.σούπας αλάτι
1 κούπα σπορέλαιο (περίπου)

1 αβγό

Για γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε όσο σπανακόρυζι σας έχει απομείνει από το μεσημέρι, είτε μια σφιχτή μπεσαμέλ με τσιγαρισμένο μπέικον και κεφαλοτύρι, είτε την γέμιση οποιασδήποτε πίτας αγαπάτε περισσότερο. Σήμερα, είπαμε να κάνουμε ανακύκλωση 2 μερίδες σπανακόρυζι που μας έμεινε από το μεσημέρι.

Ας φτιάξουμε το φύλλο...
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και δημιουργούμε στη μέση μια τρύπα. Ρίχνουμε το αλάτι και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σταδιακά, μέχρι να γίνει ζυμάρι απαλό που να μην κολλάει στα χέρια σας. Δημιουργούμε ένα μπαστούνι από τη ζύμη και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα, κόβουμε το μπαστούνι σε 5 ίσα μέρη και δημιουργούμε μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σαν φύλλο σε μέγεθος πιάτου. Το τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ , το ραντίζουμε με λαδάκι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Ρίχνουμε το λάδι που μας έμεινε από την κούπα και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου μέσα στο ψυγείο.
Κατόπιν, παίρνουμε το κάθε φύλλο, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας μας και το ανοίγουμε περιμετρικά και τραβώντας με τα χέρια μας. Το φύλλο που θα δημιουργηθεί θέλουμε να είναι σχεδόν διάφανο. Στην άκρη κάθε φύλλου και κατά μήκος, στρώνουμε την γέμιση και ρολάρουμε για να κλείσει. Σε λαδωμένο ταψί, δημιουργούμε την πρώτη κουλούρα και με τα υπόλοιπα φύλλα κάνουμε την συνέχειά της.
Περνάμε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 1,50 ευρώ ( το φύλλο )
Μερίδες: 1 ταψί πίτας 

επιστροφή στην κορυφή