Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Η ισχύς εν τη ενώσει» για τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

aerodromio agr x1

Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Στη σύσταση 18μελούς συντονιστικής επιτροπής προχώρησαν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, απόφαση την οποία έλαβαν κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση που διεξήχθη το Σάββατο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών μεταξύ άλλων από Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Χαλκηδόνα και Κιλκίς.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να κλείσουμε δρόμους, όπως συνέβη πέρσι. Επιδιώκουμε στοχευμένες κινήσεις ώστε το μήνυμα του αγώνα να το λάβουν οι άμεσα αρμόδιοι» ανέφερε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής Παύλος Γιαλαγκολίδης.

Όπως γνωστοποίησε, στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το νεοσύστατο όργανο για τη λήψη των τελικών αποφάσεων. «Το ξεκίνημα θα γίνει με τη συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όσων αποφασίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Γιαλαγκολίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, το αργότερο έως και την Πέμπτη τα τρακτέρ θα βρίσκονται στους δρόμους και πιθανόν να πραγματοποιηθούν συμβολικές συγκεντρώσεις σε εφορίες, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και σε τελωνεία.

Στα αιτήματά της, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, προτάσσει τα ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής. «Διεκδικούμε την προαιρετική ασφάλιση και καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, συμψηφισμό οφειλών, αύξηση του ποσοστού αναφορικά με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής.

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πολυμελής συντονιστική επιτροπή έχει συμπεριλάβει στους κόλπους της και εκπροσώπους από τους νέους αγρότες.

91907128463483975b1ec2231d278441 XL

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 22:38
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2