Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Ένα “Κουμκουάτ” με… γεύση από τα παλιά

20170123 185854

Η Πηνελόπη Κουρτζή παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της στη Θεσσαλονίκη

Μια ιστορία που ξεκινά στις αρχές του 1900, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες της πρώτης επίσημης συγγραφικής απόπειρας της Πηνελόπης Κουρτζή που έχει τίτλο «Κουμκουάτ. Εκεί που ρίζωσε η αγάπη».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η συγγραφέας «απαιτήθηκε έρευνα σε ιστορικά στοιχεία που κράτησε αρκετό χρονικό διάστημα».

«Αγαπώ τις αληθινές ιστορίες όσο τίποτε άλλο. Τα πραγματικά πρόσωπα του παρελθόντος όπως ποζάρουν σε παλιές φωτογραφίες, οι γραφικοί χαρακτήρες όπως αποτυπώνονται σε γράμματα κιτρινισμένα. Τα γεγονότα όπως φτάνουν σ’ εμένα από διηγήσεις, έχοντας χρωματιστεί από τις μνήμες τρίτων που τα έχουν ζήσει με τον δικό τους τρόπο», σημείωσε.

Το βιβλίο

1902. Η Βασιλική γεννιέται στο πατρικό της σπίτι στην Άρτα. Κι εκεί ξεκινάει η αφήγηση του οδοιπορικού της, με φόντο τη μετάβαση από την τουρκική κυριαρχία στην ανεξαρτησία και την άνθηση του τόπου. Η ακμή, ο πόλεμος, η Κατοχή, η Απελευθέρωση, μια ολόκληρη ζωή καθορισμένη από τη μοίρα και τα παιχνίδια της, από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, αλλά και από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο διάβα του χρόνου• η ωραία Ελένη και ο Χαρίλαος, που άργησε να έρθει, η Παρέσα η Σμυρνιά και η Αργυρώ η κοκέτα, τα αγόρια της και η μικρή της Θεοδώρα µε το λάθος όνομα, ο Βασιλάκης, το παραπαίδι, και τόσοι άλλοι που δένουν τη ζωή τους με τη δική της.

Και όλα αυτά µε τον θρύλο της Αγίας Θεοδώρας να συντροφεύει και να παρηγορεί τη Βασιλική, και τη σκιά του αγαπημένου της δέντρου κουμκουάτ να συνδέεται άρρηκτα µε τις μνήμες της και να γίνεται ο πιο κρυφός εξομολογητής της.

 

20170123 185918

 

Η Πηνελόπη Κουρτζή γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, που αποτελεί και τη μεγάλη αγάπη της. Έχει ταξιδέψει αρκετά, μιλάει τέσσερις γλώσσες και ερασιτεχνικά ασχολείται με το αργεντίνικο τάνγκο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχει γράψει θεατρικά έργα. Το ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ είναι το πρώτο μυθιστόρημά της.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Τουντούρη, ενώ αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου.

Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

20170123 185910

επιστροφή στην κορυφή