Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Από τις πλατείες των χωριών ο αγώνας των αγροτών της Κ. Μακεδονίας

5e3f981f1930ef7b31c55069d0dbdaeb XL

Νέα σύσκεψη την Παρασκευή στο Κιλκίς

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως επισήμαναν στο τα μέλη της, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από την Τετάρτη να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλεισιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή στις 17.00 στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Οπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές της Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Οι αγρότες τόνισαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, καθώς δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες και τάξεις, τις οποίες κάλεσαν να αγωνιστούν όλοι μαζί.

Σύντομη παρέμβαση, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ Θεοφάνης Παππάς ο οποίος ανέφερε ότι ο αγώνας των αγροτών πρέπει να είναι ενιαίος, με την κοινωνία στο πλευρό τους, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τα αιτήματά τους. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ, είμαι από αγροτική περιφέρεια, πάσχουμε όλοι, είναι σίγουρο, είμαστε εδώ για να αναβαθμίσουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε νέα τους συνάντηση την προσεχή Κυριακή, θα καθορίσουν τη στάση τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο “πράσινα φανάρια”

Χωρίς ο χρόνος να τους πιέζει, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), αποφάσισαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη να συνεχίσουν την ενημέρωση του κόσμου τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Κυριακή στις 18.00.

"Έχουμε ευχέρεια χρόνου, αφού ουσιαστικά δεν έχουν στηθεί ακόμα μπλόκα, και θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε, ώστε από κοινού όλοι να συναποφασίσουμε τον τρόπο και τη μορφή αντίδρασής μας", είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από την Επανομή, Βασίλης Μαυροσκάς, που πέρυσι ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια.

Ξεκαθάρισε δε, ότι στη σημερινή συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ομόφωνα οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν το στήσιμο ενός μπλόκου με προοπτική το κλείσιμο δρόμου. Όπως σημείωσε "ψάχνουμε να βρούμε εκείνη τη μορφή κινητοποίησης που ναι μεν θα ασκήσει έντονη πίεση στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών". 'Αλλωστε όπως πρόσθεσε "στόχος είναι στη μάχη που δίνουμε εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να συστρατεύσουμε και τον κοινωνικό ιστό".

φωτο: thestival.gr

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 23:00
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos