ΡΟΗ 24/7:

Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου

kritharoto1 lemoni
Ποιός σας είπε οτι το κριθαράκι γίνεται μόνο με τομάτα; Πάμε να φτιάξουμε ένα φαγητό σχετικά γρήγορο και απ’όσα λένε όοσοι δοκίμασαν... σκέτη απόλαυση!



Υλικά:
2 κούπες κριθαράκι μέτριο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σούπας κάπαρη
2 χούφτες τοματίνια
1 σκελίδα σκόρδου
½ ματσάκι μαιντανό λεπτοκομένο
χυμό από ένα λεμόνι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμ.
6 κούπες ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε ζωμό βοδινό
ελαιόλαδο
2 κ.σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο για να δώσει το άρωμά του. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι και το γυαλίζουμε. Ρίχνουμε την πρώτη δόση ζωμού (μια κούπα) και κατόπιν τα τοματίνια, την πιπεριά, την κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά και σταδιακά πρποσθέτουμε όλο τον ζωμό.  Όταν το φαγητό μας ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον μαιντανό και το βούτυρο. Αλάτι και πιπέρι και τέλος το κεφαλοτύρι. Καλό ανακάτεμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει με λευκό οίνο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,00 ευρώ
Μερίδες: 6

επιστροφή στην κορυφή