Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Η συμφωνία με τους θεσμούς οδηγεί στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού"

25 210129koutsoumpas thess

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα, το μνημόνιο και η συμφωνία με τους θεσμούς οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση του λαού, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παλέ Ντε Σπορ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 99 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και ενόψει του επικείμενου 20ου συνεδρίου του κόμματος και ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. "Απολογισμό για τα 2 χρόνια διακυβέρνησής του κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο απολογισμός του είναι απολογισμός διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας", είπε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση "δεν υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστούν οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όλοι όσοι βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας".

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι απέτυχε στη διαχείριση των θεμάτων υγείας και παιδείας, είπε ότι από την μια πλευρά επιχειρείται "μεγάλη φοροαφαίμαξη του λαού με περικοπές κοινωνικών δαπανών και από την άλλη η κρατική ενίσχυση των ντόπιων ομίλων και γενικότερα της καπιταλιστικής κερδοφορίας", ενώ επισήμανε ότι το πλεόνασμα των 2,4 δισ. ευρώ προέρχεται από την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Κουτσούμπας, κατηγόρησε επίσης και τη ΝΔ, λέγοντας αγωνίζεται να πείσει το κεφάλαιο πως αποτελεί συνεπή εναλλακτική κυβερνητική λύση, και ότι δήθεν διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους στόχους του. "Το περιεχόμενο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης είναι ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις", είπε και πρόσθεσε ότι στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται προσπαθεί τώρα τελευταία να πλασαριστεί και η λεγόμενη κεντροαριστερά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δυσκολεύονται να ανασυγκροτηθούν, γιατί "τους έχει φάει το ψωμί ο ΣΥΡΙΖΑ", ενώ ειδικά για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρόσφατα "έβγαλε από τη ναφθαλίνη όλα τα φαντάσματα των αντιλαϊκών κυβερνήσεών του".

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση με δεδομένο, όπως υπογράμμισε, ότι η Τουρκία "γκριζάρει" περιοχές το Αιγαίο, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε "ιμπεριαλιστικούς πολέμους" και ανέφερε ότι ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν τολμούν να μιλήσουν για τις επεμβάσεις τους στη Μ. Ανατολή που ? όπως είπε ? προκάλεσαν κύματα προσφύγων.

Για το κυπριακό είπε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση ένα διχοτομικό σχέδιο και επέκρινε την κυβέρνηση ότι "με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, στηρίζει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία".

Ακολούθησε συναυλία με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και πολυπληθούς ορχήστρας. Όπως αναφέρει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η συναυλία απετέλεσε αφιέρωμα και τιμή στον μεγάλο συνθέτη για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του.

επιστροφή στην κορυφή