ΡΟΗ 24/7:

Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο από το Υπ. Πολιτισμού

arx panselinos

Σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

 

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υποδέχεται και φέτος το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.

Συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Αρχαίας Αγοράς θα παρακολουθήσουν στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, στις 20.00, την παράσταση του Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Τα 88 εντάλματα του Καραγκιόζη», από την Ομάδα παραστατικής και εικαστικής δημιουργικότητας Σκιάς Όναρ.

Στη συνέχεια, ο χώρος της πλατείας της Αρχαίας Αγοράς θα πλημμυρίσει από τις 21.15 με μελωδίες λυρικής, ρετρό και σύγχρονης μουσικής. Θα προηγηθούν μουσικές για κιθάρα σε διάλογο με σύγχρονες αναγνώσεις αρχαιοελληνικών μύθων σε ένα πρόγραμμα του Κώστα και της Εύης Κουτρουμπάκη, με τίτλο «μύθος εν χορδαίς», και θα ακολουθήσουν ατμοσφαιρικοί, bossa nova, pop και rock ρυθμοί από δύο μουσικά συγκροτήματα της πόλης, τους Les Au Revoir και τους Mondays. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «ΦΙΞ in Art».

Στο Κιλκίς, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει στις 21.00 μουσική εκδήλωση με έργα ελλήνων συνθετών που θα παρουσιάσει το τοπικό μουσικό καλλιτεχνικό σύνολο «η πόλις». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς.

Τέλος, στη Χαλκιδική, ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα και ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος του νεκροταφείου της αρχαίας Ακάνθου, στην Ιερισσό, θα υποδεχτούν τους νυχτερινούς επισκέπτες τους από τη δύση του ηλίου έως τις 24.00.

Η είσοδος στους παραπάνω χώρους θα είναι ελεύθερη.

επιστροφή στην κορυφή