ΡΟΗ 24/7:

"Νέα εποχή" για την Τουρκία υπόσχεται ο Πρόεδρος Ερντογάν

ertogan

Την έναρξη μίας «νέας εποχής» στην Τουρκία προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του μετά την νίκη ήδη από τον πρώτο γύρο στις πρώτες κάλπες που στήθηκαν στη χώρα για την προεδρία.

 

Ο Πρόεδρος, πλέον, Ερντογάν κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας πως προτίθεται να αφήσει πίσω το παρελθόν και να επιδιώξει «κοινωνική συμφιλίωση».

«Σήμερα δεν είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κέρδισε αυτές τις εκλογές, (αλλά) είναι η βούληση του έθνους, είναι η δημοκρατία» είπε στην πρώτη του ομιλία μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, υπό τις επευφημίες του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από τα γραφεία του ΑΚΡ.

«Κλείνουμε μια εποχή και προχωρούμε μπροστά σε μια νέα» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας για έναρξη διαδικασίας για «κοινωνική συμφιλίωση».

Ο Ερντογάν, για τη νίκη του οποίου δεν αμφέβαλε κανείς, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία μετακινούμενος στην προεδρία, τις εξουσίες της οποίας θέλει να ενισχύσει διαμέσου μιας αναθεώρησης του τουρκικού Συντάγματος.

Θριαμβεύσε έπειτα από μια πολύ δύσκολη περίοδο για την παράταξή του, που άρχισε με τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 2013, για να συνεχιστεί με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για σκάνδαλα διαφθοράς και τη σύγκρουσή του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

http://www.4news.gr/

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 12:17
επιστροφή στην κορυφή