ΡΟΗ 24/7:

Δυνατότητα ρύθμισης και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών με 12 δόσεις από 15 ευρώ

ruthmisi

Aνάσα ρευστότητας προσπαθεί να δώσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις το οικονομικό επιτελείο, αφενός διευκολύνοντας την πληρωμή φόρων πριν καταστούν ληξιπρόθεσμοι, αφετέρου διορθώνοντας κακοτεχνίες των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Όπως αναφέρει το Mega, αν και η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ανοίξει ακόμα και οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στα γκισέ των εφοριών, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει πλέον την δυνατότητα ρύθμισης και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάτι που σημαίνει πως όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, μπορούν να ρυθμίσουν τις υπόλοιπες, εφόσον αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με το Mega, η καταβολή μπορεί να γίνεται σε 12 (ή 24 δόσεις για εφάπαξ φόρους, όπως π.χ. των γονικών παροχών), με ελάχιστη δόση 15 ευρώ και μηνιαίο επιτόκιο 0,68%.

Για δόσεις που θα πληρώνονται εκπρόθεσμα, προβλέπεται προσαύξηση 15%.

Δυνατότητα υπαγωγής έχουν όσοι είχαν χάσει άλλη ρύθμιση, ενώ η καταβολή της πρώτης δόσης πρέπει να γίνεται εντός 3 ημερών από την αίτηση και βασική προϋπόθεση της υπαγωγής είναι να έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος όλες τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας 5ετίας.

Η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων (κινητά και ακίνητα), ενώ για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ απαιτούνται δικαιολογητικά για την βιωσιμότητα του διακανονισμού.

 

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή