xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παραδόθηκε η Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών (φωτο και βίντεο)

C9IWvBCXcAAgoVd

Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για να βγούμε από την περιπέτεια

Τα εγκαίνια της της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες και μία Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, ενώ είναι πλήρως αποπερατωμένες και σε λειτουργία 12 σήραγγες, συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων, με συνολικό κατασκευαστικό κόστος 1,8 δις ευρώ.

C9IWvAtW0AASywM

«Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τονίζοντας: «Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία».
«Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα έργο, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο της, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά.
«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», είπε από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στην τελετή εγκαινίων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε "τελματωμένα" έργα τα οποία ολοκλήρωσε, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

επιστροφή στην κορυφή