Σαρδέλες ριγανάτες με κους κους Ζέα
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Συνδυασμός πλούσιος σε θρεπτική αξία και με λίγες θερμίδες!
Το αλεύρι Ζέα, πλέον το συναντάμε πιο συχνά στα ράφια των καταστημάτων. Για μεγαλύτερη ποικιλία, απευθυνθείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
1 σακουλάκι κους κους Ζέα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σε λεπτές λωρίδες
ρόκα
αλάτι
πιπέρι καγιέν
ρίγανη
λάδι
λεμόνι
Εκτέλεση:
-Σε κατσαρόλα, βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες το κους κους μας. Μόλις βράσει το ξεπλένουμε καλά, έτσι ώστε να φύγει η κόλα του. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το λάδι και το λεμόνι, τέλος αλατοπίπερο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, στο ψυγείο.
-Στρώνουμε τις σαρδέλες μας στο ταψί και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς, αφού τις αλατίσουμε και πασπαλίσουμε με καγιέν και ρίγανη.
-Την ρόκα, την προσθέτουμε αφόυ κρυώσει καλά το κους κους μας.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,80 ευρώ
Μερίδες: 5
Μετά την πανσέληνο, που μας στέρησε τα αφρόψαρα, καιρός να ξαναφάμε σαρδελίτσες!
Θα της βρούμε στο ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού, στο κέντρο των Μουδανιών.
Μην ξεχνάτε, πως οι τιμές εκεί, είναι χαμηλές, επειδή τα αφρόψαρα είναι παραγωγής τους.
Πιπεριές Φλωρίνης και λοιπά λαχανικά, μόνο στου Γιαλαγκολίδη!
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου