ΡΟΗ 24/7:

Σαρδέλες ριγανάτες με κους κους Ζέα

sar4
Συνδυασμός πλούσιος σε θρεπτική αξία και με λίγες θερμίδες!
Το αλεύρι Ζέα, πλέον το συναντάμε πιο συχνά στα ράφια των καταστημάτων. Για μεγαλύτερη ποικιλία, απευθυνθείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

 

Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
1 σακουλάκι κους κους Ζέα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σε λεπτές λωρίδες
ρόκα
αλάτι
πιπέρι καγιέν
ρίγανη
λάδι
λεμόνι

sar2

Εκτέλεση:
-Σε κατσαρόλα, βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες το κους κους μας. Μόλις βράσει το ξεπλένουμε καλά, έτσι ώστε να φύγει η κόλα του. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το λάδι και το λεμόνι, τέλος αλατοπίπερο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, στο ψυγείο.
-Στρώνουμε τις σαρδέλες μας στο ταψί και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς, αφού τις αλατίσουμε και πασπαλίσουμε με καγιέν και ρίγανη.
-Την ρόκα, την προσθέτουμε αφόυ κρυώσει καλά το κους κους μας.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,80 ευρώ
Μερίδες: 5

sar3

Μετά την πανσέληνο, που μας στέρησε τα αφρόψαρα, καιρός να ξαναφάμε σαρδελίτσες!
Θα της βρούμε στο ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού, στο κέντρο των Μουδανιών.
Μην ξεχνάτε, πως οι τιμές εκεί, είναι χαμηλές, επειδή τα αφρόψαρα είναι παραγωγής τους.
Πιπεριές Φλωρίνης και λοιπά λαχανικά, μόνο στου Γιαλαγκολίδη!

επιστροφή στην κορυφή