ΡΟΗ 24/7:

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης

voulh olomelia4

Έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, για την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για έλεγχο και διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης, ως μια νέα προσπάθεια για να βγει η χώρα από την επιτροπεία και τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ επιτέθηκε κυρίως στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση και καταλογίζοντάς της «μνήμη χρυσόψαρου».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας ομίχλης ώστε να δικαιολογήσει τα ληστρικά μέτρα που συμφώνησε, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στους θεσμούς, που τα συνομολόγησαν, όπως είπε.
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν ότι το νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα λαϊκά στρώματα.
«Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», ήταν η απάντηση του κ. Κουρουμπλή στη ΝΔ, κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση, και καταρρίπτεται έτσι το επιχείρημά της.

ΑΠΕ ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή