Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στη Βουλή η υπόθεση διακοπής υδροδότησης στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

18217209 1709902562359631 1255473640 n

Ερώτηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή

Ερώτηση για τη διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ποτίδαιας του Δήμου Ν. Προποντίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής κατέθεσαν στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 1200 σπίτια βρίσκονται από τον Νοέμβριο του 2016 χωρίς νερό. (θυμηθείτε εδώ)

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην Τοπική Κοινότητα Ν. Ποτίδαιας του Δήμου Νέας Προποντίδας στην ΠΕ Χαλκιδικής για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον νερό στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η εξασφάλιση νερού για 1.295 μόνιμους κατοίκους τη χειμερινή περίοδο σε 17 περιοχές του Τ.Κ. Ν. Ποτίδαιας, που προσαυξάνονται σε 5.180 την καλοκαιρινή, γίνονταν μέσω του ιδιωτικού υδρευτικού δικτύου της υδροδοτικής επιχείρησης του κ. Θ. Μεκιτανίδη-Σνέ, που διέκοψε τη λειτουργίας της από το Νοέμβρη του 2016.

Να σημειωθεί επίσης, πως η χρήση του νερού, το οποίο διανέμονταν μέσω του συγκεκριμενου ιδωτικού υδρευτικού δικτύου, με βάση απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κεντρικής Μακεδονίας (12982/21.12.2010-ΑΔΑ 4ΙΙ7ΙΑ0-ΠΔ), επιτρέπονταν αποκλειστικά και μόνο για την καθαριότητα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου των κατοικιών, ενώ απαγορεύνταν ρητά η πόση και η οικιακή χρήση.

Ο δε Δήμος Ν. Προποντίδας, με Δελτίο Τύπου από 25.11.2016, ανακοίνωσε πως:

“…δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης των 1.295 παροχών δεδομένου, ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υδροδότηση των κατοικιών εκτός σχεδίου, στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Ν. Ποτίδαιας”

“…λύσης του προβλήματος υδροδότησης από το Δήμο δεν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα διότι απαιτούνται σημαντικά έργα υποδομής, μεγάλου κόστους, τα οποία σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα”.

 

BARDALHS DELLHS KKE

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

- Να δοθεί, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και κρατική ευθύνη, μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της ΤΚ Ν. Ποτίδαιας, του Δήμου Ν. Προποντίδας στην ΠΕ Χαλκιδικής, με υγιεινό πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες του υδρευόμενου πληθυσμού.

- Τη χορήγηση, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν υγιεινού πόσιμου νερού στους κατοίκους με κρατική ευθύνη».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2