xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πιστοποίηση επαγγελμάτων και ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές

pistopoihshep

Ημερίδα στο Επιμελητήριο

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με δύο θεματικές και συγκεκριμένα για την «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» και τις «Ηλεκτρονικές συναλλαγές και ασφάλεια», διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής την Παρασκευή το απόγευμα.
Η εκδήλωση τελούνταν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Την εκδήλωση προλόγισε, καλωσόρισε και απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργος Γκιλής.
Το λόγο στη συνέχεια πήραν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους την ΚΕΕΕ ο γενικός γραμματέας της και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, από την ΕΕΔΕΓΕ η Πρόεδρός της, Σοφία Οικονομάκου, ο Δημήτρης Δημητρίαδης ως μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ αναφέρθηκε τι ακριβώς συμβαίνει με την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ευρώπη. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και ο Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τον Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο της ΕΣΕΕ εκπροσώπησε και εκφώνησε το χαιρετισμό του, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Στέλλα Μπαλάση.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών, στην πρώτη θεματική ενότητα, ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης, Άγγελος Τόλκας παρουσίασε την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο και δεν κατοχυρώνονται επαγγελματικά, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου και αξίζει να τα προστατεύσουμε.
Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.

Την παρουσίαση και την ανάπτυξη της δεύτερης θεματικής ενότητας, ανέλαβαν τα εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, Δ/ντης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, ο Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ο Ευάγγελος Μπέσσας, Αστυνόμος Α΄ από την Υποδιεύθυνση της Β. Ελλάδος, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις συνηθέστερες διαδικτυακές απάτες που πραγματοποιούνται καθώς και τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί «εγκληματίες» για να εξαπατήσουν και να παραπλανήσουν τα θύματά τους.
Ιδιαίτερα μετά τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, - στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου, η πληροφόρηση και η ενημέρωση όλων των χρηστών του διαδικτύου για την πρόληψη ή και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, κρίνεται επιβεβλημένη.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές από τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτευτές του νομού, ο Αστυνομικός Δ/ντης της Χαλκιδικής Ταξίαρχος Θεολόγος Τζουμαϊλής, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, εκπρόσωποι επιμελητηρίων καθώς και εκπρόσωποι γυναικών από την ΕΕΔΕΓΕ, Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων, επιχειρηματίες και εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα με την εκδήλωση, το διήμερο 5-6 Μαΐου τις απογευματινές ώρες λειτουργούσε στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο, έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2