xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στην καμπάνια "Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017" συμμετέχει η ΠΚΜ

euinmyregion

Δύο δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

Με δυο εκδηλώσεις – έργα συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» (#EUinMyRegion). Πρόκειται για τη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) και τον 3ο Δρόμο Υγείας και Αλληλεγγύης στο Κιλκίς.
Η καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που τη διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην ενθάρρυνση των πολιτών να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Στην εκστρατεία συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επέλεξε να συμμετάσχει στην καμπάνια "Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017" με δυο σημαντικά έργα – εκδηλώσεις, που χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ και έχει κατορθώσει να τα μετατρέψει σε θεσμούς, με διεθνή αντίκτυπο. Στόχος μας είναι, με δυο εξωστρεφείς δράσεις, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων πολιτών, να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τη σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη του τόπου και στην υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι παρεμβάσεις της ΕΕ, ειδικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με σημαντικές πρωτιές πανελλαδικά, τόσο στην απορρόφηση των κονδυλίων, όσο και στην ολοκλήρωση έργων και δράσεων, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι εμφανείς παντού. Και δεν είναι μόνο οι υποδομές που υλοποιούμε, αλλά και οι δράσεις πολιτισμού και παιδείας, οι παρεμβάσεις στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια και τα έργα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Στην παρούσα συγκυρία, η συγκεκριμένη καμπάνια είναι αναγκαία, προκειμένου να στηρίξουμε την προοπτική για ‘περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη’, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο εάν κάθε πολίτης γίνει συμμέτοχος και κοινωνός των ωφελειών που προκύπτουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και συγκεντρώνει εκατοντάδες εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και απ’ όλο τον κόσμο. Μια ανοιχτή πρόσκληση από τον κόσμο του βιβλίου προς το αναγνωστικό κοινό που την αγκαλιάζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο (το πιστό κοινό της ξεπερνά τους 55.000 επισκέπτες) η ΔΕΒΘ κατατάσσεται πλέον στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.
Η φετινή 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-14 Μαΐου 2017 στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-Helexpo, στα περίπτερα 13 και 15 (δείτε αναλυτικά εδώ). Είναι ένα γεγονός με πολυποίκιλο διεθνή χαρακτήρα, πολιτιστικό, μορφωτικό, εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και αναπτυξιακό, με σημαντικές ωφέλειες για την περιφερειακή και τοπική οικονομία. Ως έργο η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Ο Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στο Κιλκίς και συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, το Δήμο Κιλκίς και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης». Ο φετινός 3ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και περιλαμβάνει δύο διαδρομές 10 και 5 χλμ., έναν λαϊκό περίπατο και βιωματικές δράσεις. Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι:
-Η ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μέσα από τη λαϊκή άθληση με τη συμμετοχή όλων και την προώθηση ιδανικών και θεμελιωδών αρχών όπως της ισότητας, της άκριτης αποδοχής του άλλου και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.
-Η ανάπτυξη αισθήματος συνύπαρξης στη βάση της άρσης του ρατσισμού.
-Η προώθηση της κίνησης των ατόμων και καταπολέμηση των αποτελεσμάτων της καθιστικής ζωής στο πνεύμα της πρωτοβουλίας της Ε.Ε. για την εβδομάδα κινητικότητας http://moveweek.eu/.
-Η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αναπηρίας.
Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeinMyRegion2017.aspx.

επιστροφή στην κορυφή