Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επιστολή 19 συνεταιρισμών της Χαλκιδικής για την ξηρασία στα σιτηρά

18449833 10213418274839282 2089692329 n

Στον ΕΛΓΑ, στους τοπικούς βουλευτές και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Το μέγεθος της καταστροφής στη φετινή παραγωγή σιτηρών και την τεράστια οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί σιτηρών στη Χαλκιδική εξαιτίας της ξηρασίας αποτυπώνεται στην κοινή επιστολή 19 αγροτικών συνεταιρισμών του νομού προς τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, τους τρεις βουλευτές της Χαλκιδικής και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα ζήτημα που ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες το halkidikifocus.gr μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρει η σχετική επιστολή «οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και κυρίως η παρατεταμένη ανομβρία της τελευταίας περιόδου προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες, κυρίως στις αροτραίες. Οι ανυπολόγιστες ζημιές αυτές θα έχουν τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα και γενικότερα στο βιοτικό επίπεδο των αγροτών της Χαλκιδικής».

«Σε σύσκεψη προέδρων Συνεταιρισμών της Χαλκιδικής που έγινε στον Πολύγυρο παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δημήτρη Τζηρίτη αποφασίστηκε επιτροπή αγροτών να παραστεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία για κάλυψη της τεράστιας οικονομικής ζημίας για τον αγροτικό κόσμο της Χαλκιδικής», προσθέτει.

«Ζητάμε την συνδρομή σας για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών της περιοχής μας», καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι των εξής αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων:

«ΕΝΩΣΗ» Α.Σ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ Α.Σ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Α.Σ ΑΡΝΑΙΑΣ "Η ΕΝΩΣΗ"

Α.Σ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ

Α.Σ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ

Α.Σ ΒΑΒΔΟΥ

Α.Σ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Α.Σ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ

Α.Σ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Α.Σ ΟΛΥΝΘΟΥ

Α.Σ ΠΛΑΓΙΩΝ

Α.Σ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ

Α.Σ ΣΙΛΑΤΩΝ

Α.Σ ΤΕΝΕΔΟΥ

Α.Σ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Α΄

Α.Σ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Β

Α.Σ ΦΛΟΓΗΤΩΝ

Α.Σ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Α.Σ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποι των συνεταιρισμών θα συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, στο Διοικητήριο στον Πολύγυρο.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos